• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 26.06.2012, 00:00
5 su bardağı un
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:
500 gram kıyma
2 soğan
Karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Etli ekmek için öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Hamur için bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğuralım. Hamuru, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurduktan sonra, hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 adet küçük parça koparalım ve kopardığımız her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açalım. Etli ekmeğin iç harcı için soğanları ince ince doğrayalım. İnce doğranmış soğanı, kıyma ile birlikte kavuralım. Üzerine tuz ve karabiber ilave edelim. Açtığımız hamurların üzerine, hazırladığımız bu iç malzemesinden bir iki kaşık yayalım. Harç, yyuvarlak hamurun yarısına yayılmalı. Hamurun diğer tarafını da kıymalı harcı yaydığımız kısmın üzerine kapatalım. Hamur ve kıymalı harç bitinceye kadar işlemi sürdürelim. Etli ekmekleri hazırladıktan sonra teflon bir tavayı ya da sacı ısıtarak ekmekleri önlü arkalı olarak pişirelim. Üzerine tereyağı ya da margarin sürerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Saray usulü güllaç

10 yaprak hazır güllaç
2.5 litre süt
2.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım çay bardağı gülsuyu
Yeşil fıstık
File fındık
Süslemek için:
Kiraz şekerlemesi
Toz yeşil fıstık

Saray usulü güllaç için ilk olarak oldukça geniş bir tencereyi ocağa koyun. Tencerenin içine 2 buçuk litre sütü koyun ve ılıtın. Daha sonra üzerine 2 buçuk su bardağı toz şekeri ekleyin ve üzerine gülsuyunu da ilave edin. Yuvarlak bir kaba ilk önce sütten bir kepçe dökün. Daha sonra birinci güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın. Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın. Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerinin yarısını, Hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık ve file fındığı ilave edin. Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın. Kalan pudra şekerini ve Hindistan cevizini de ilave edin. Tüm malzemeyi kullandıktan sonra, güllaçların en üstüne tekrardan süt ilave edin. Son olarak da güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyin ve bir süre buzdolabından beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA