• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2014, 00:00
24 AGUSTOS 1974
DÜNYA
Rusya devreye girdi

Makrios'un Yunanlı subayları darbesiyle Ada'da uzaklaştırılması ve Türkiye'nin müdahalesinden sonra bunalımın dışında kalmış görünmeyi tercih eden Rusya dün resmen sahneye çıktı.

ŞEHİR
Sümerbank'ta büyük tenzilat

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Abdülkadir Doğru, dün düzenlediği basın toplantısında, Sümerbank'ın yünlü mamullerinde yüzde 15 indirim yapmam kararı alındığını açıkladıFransız pavyonuna kimse gitmiyor.

SPOR
Takımlarımızdan haberler

K.S.K. sezona Ispartaspor galibiyetiyle girmek amacındaBalıkesirspor lige sık sık hazırlık maçı yaparak hazırlanacak. İzmirspor taraftarlarına şampiyonluk vaat ediyorFuar Kupası Boks şampiyonası bugün başlıyor.

İZMİR'DE EĞİTİM

İzmir'de Halil Rıfat Paşa zamanında şehirde beş altı kadar tam teşekküllü yani, beşer sınıflı ilk mektep vardı. Bunların üstünde bir Rüştiye Mektebi vardı. Vilayetin merkezdeki bütün tahsil müesseseleri bunlardan ibaretti. Bir de Mithat Paşa zamanında tesis edilmiş olan ve o vakit yetim ve kimsesiz çocukların tahsil ve talimlerine mahsus bulunan "ıslahane" yani şimdiki sanatlar mektebi vardı. Rumların ilk tahsil mekteplerinden başka, tam teşkilli lise olarak Ayafotini Kilisesi yanından "Evangiliki" isminde ve Ermenilerin o dereceye yakın "Mekitarist" adından bir mektepleri vardı. Yahudilerin bizim Rüştiye mektebi karşısında "Alyans İzrailit" isimli mektebi ve Frenklerin, Frenk mahallesinde Katolik papazların idaresinde "Firerler" ve "Propaganda" isimli mektepleri vardı.

24 AĞUSTOS 1954

DÜNYA
Ürdün Kralı İstanbul'da

Hükümetimizin davetlisi olarak memleketimize gelen Hüseyin Bin Tallal tezahüratla karşılandı. Beylerbeyi sarayında verilen ziyafette Celal Bayar ve Majeste Hüseyin Bin Tallal; Türk-Ürdün dostluğunu öven konuşmalar yaptılar.

ŞEHİR
Otobüs biletlerine zam yapılacak

Otobüslerdeki bilet ücretlerinin arttırılacağına ve buna ait kararın belediye meclisinin ekim devresinde alınacağına dair çıkan şayialar üzerine, Eshot umum müdürlüğünden bir zat aslan böyle bir zammın mevzubahis olmadığını açıkladı.

SPOR
Fuar kupası basketbol karşılaşmaları

Fuar kupası basketbol maçlarında dün yapılan karşılaşmalarda İzmirspor 60 Pamuk Mensucat 57, Altınordu 69 Kadifekale 35 yendiTürk Milli Atletizm takımı İsviçre'deDünyanın en iyi 1500 metre koşucuları Bern'de.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI