• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.10.2014, 00:00
30 EKİM 1974
DÜNYA
Hükümet için küçük partiler faaliyete geçti

Bir sağ koalisyonun gerçekleşmesini engelleyen nedenlerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan yoğun bir faaliyete sahne oluyor başkent Ankara. Bu alandaki ön görüşmeleri MHP lideri Alpaslan Türkeş üstlenmiş bulunmaktadır.

ŞEHİR
Tek başına grev
Basmane'de bir benzin istasyonunda yedi aydan beri sadece kendisi için devam eden grev, tek işçi "Şükrü Baba" için sürdürülüyor. 60 yaşında olmasına rağmen yedi aydır doğru dürüst uyku girmemiş gözüne Şükrü Baba'nın.

SPOR
Dün oynanan lig maçları

Dün oynanan Türkiye Kupası birinci tur karşılaşmasında, Beşiktaş kendi evinde Adana'yı 3-1 mağlup ettiFenerbahçe ve Bursaspor'un bu hafta oynayacağı karşılaşmalar takımlarımızın Avrupa kupaları maçları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

1893'te İzmir (10)
İzmir bulunan camileri içinde bir tanesi Şiilere aittir, yalnızca şehirde yaşayan ya da geçici olarak bulunan İranlılar bu camiye gidip gelirler. İzmir'de, Rum Ortodokslara ait 13 kilise vardır. Belli başlıları,Aya Fotini Katedrali, Havariyun Kilisesi, Evangelismo, Aya Katerina, Aya Konstantini , Eleni, Aya Dimitri, Aya Yorgi, Aya Haralombos, Aya Yani, Aya Yani Evangelist, Aya Nikola ve Aya Mihael olarak sayabiliriz. Gregoryen Ermenilere ait kiliselerin sayısı üçtür bunlar Surp Istepanos, Katedral ve Surp Krikor'dur.Latinlere ait olan, 10 Katolik kilisesi daha vardır; bunların arasında İncilci Yahya Katedrali, Hıristiyan okullarındaki rahiplerin hizmet verdiği Saint-Joseph Kilisesi, Lazarist pederlerin le Sacre-Coeur de Jesus kilisesi, Kapüsenlerin San Polykarpos ve Santa Maria di Chocolants, Dominiken rahiplerin San Pietro e Paulo kilisesi. Protestanların biri İngiltere konsolosluğunda, biri Hollanda hastanesinde, biri Basmahane yolunda olmak üzere üç küçük kilisesi vardır.

30 EKİM 1954
DÜNYA
Cumhuriyet bayramı dün bütün yurtta kutlandı

Cumhuriyetin 31'inci yıldönümü, dün hararetle kutlanmıştır. Şehrimizde, Ankara ve İstanbul'da yapılan resmi geçitler çok parlak ve heyecanlı oldu. Celal Bayar: Gençliğe selam ve sevgilerini gönderdi.

ŞEHİR
Şaşal, Mersinli ve Çamdibi yollarının onarımı

Vilayet encümen azalarının nafia mühendisleriyle birlikte vilayet imar işlerinin kontrolüne devam edilmekte ve bu takiplerden faydalı neticeler alınmaktadır. Diğer işlerin de kıştan önce tamamlanması, müteahhitlerden talep edildi.

SPOR
Vefa İzmir'e geldi

Yeşil beyazlılar bugün ilk maçlarını Göztepe - Kültürspor karması ile yapacak. Profesyonel Lig'in geçen seneki şampiyonu Beşiktaş dün İstanbulspor ile yaptığı karşılaşmada bir hali güçlük çektiler, karşılaşma 0-0 bitti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA