• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2014, 00:00
19 KASIM 1974
DÜNYA
Devlet adamı yapacağını vaat eder

Başbakan Prof.Dr.Sadi Irmak, "Hükümette ebedi kalacakmış gibi hazırlanıyoruz" ve "Ucuzluk vaat etmek son derece güç" dediRumlar Kıbrıs'ın güneyinden Türk kesimine geçmeye çalışken üç kadın ve iki çocuğu öldürdüler.

ŞEHİR
5 Havacımız şehit oldu

Alınan bilgiye göre, Akhisar'a gitmek üzere dün saat 13:00'da Balıkesir havalimanından kalkan T-II tipi nakliye uçağı, Balıkesir'e 30 kilometre uzaklıktaki yeşiller köyü civarındaki ormanlık alana düştü. Kazada beş havacımız şehit oldu.

SPOR
Millilerimiz yarın İrlanda ile karşılaşıyor

Milli takım teknik direktörü Coşkun Özarı'nın morali İrlandalıların iddialı demeç vermelerinden sonra yükseldi. Meşhur Amigo Sarı Yaşar'dan seyircimize mesaj: "Stada yarın davul zurna getirelim

İzmir Sokaklarında Bomba Sesleri-5
Havadan Türk mahalleleri üzerine yapılan bombardımanlar aralıklarla bir süre devam etmişti. Hatta bir gün Türk mahallelerinde yirmiden fazla ölü ve otuz kadar yaralı sayılmıştı. Bunun sonucunda şehrin Türk mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan bir kısmını Karşıyaka'da, Mersinli'de ve sahil kesimlerindeki yerleşimin seyrek olduğu mahallelere nakletmeye mecbur olmuşlardı. Yukarıdaki bilgileri dönemin İzmir Mektupçusu (Vilayetin Yazı İşleri Sorumlusu) Kamil Dursun Bey'in anılarından naklettik. Peki, bu olayın yabancı basındaki yansımaları nasıldı? Bu olayın yani, İzmir'in bombalanmasının yabancı basındaki yankılarına da değinecek olur isek İzmir'in bombalanmasının yabancı basındaki yankıları Yurt dışındaki basında da bu olay değişik şekillerde yorumlanarak okuyucuya aktarılıyordu.

19 KASIM 1954
DÜNYA
Almanya'ya olan borcumuz azalma yolunda

Alman sermayesinin Türkiye'de yapacağı yatırımlar meselesi görüşmelerde önemle ele alınacak. Resmi görüşmelere önümüzdeki günlerde Ankara'da başlıyor. Ankara Üniversitesi senatosu dün Bayar'ın riyasetinde toplandı.

ŞEHİR
Ekmeklik unlara hile katılması önleniyor

Belediye tarafından ekmek kalitesinin ıslahı ve yükseltilmesi maksadıyla yapılan tetkikler neticesinde şehir halkının günlük ihtiyacı olan 150 ton ofis buğdayının sadece ofis için çalışan fabrikalarda öğütülmesi ve serbest piyasa için öğütülmesine mani olunacaktır.

SPOR
İzmir Lig Maçları

İzmirspor - Ülküspor ve Demirspor - Göztepe, cumartesi Alsancak stadında karşılaşacaklar. Haftanın em önemli maçı Pazar günü Altay - Karşıyaka arasında oynanacaktır. Milli Greko-Romen takım seçmeleri 21 Kasım'da İzmir'de yapılacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA