• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2014, 00:00
22 KASIM 1974
DÜNYA
Emekli, dul ve yetimler maaşlarını zamlı alacak

Emekli Sandığı Genel Müdürü Erhan Bener, emekli dul ve yetim aylıklarındaki yükseltme işlemlerinin 1 Mart 1975 tarihine kadar tamamlanacağını söyledi. Erhan Bener, bu arada emekliler için huzurevi yapılacağını sözlerine ekledi.

ŞEHİR
İş yapacak belediye istiyoruz

İzmir'de herkes, her şeyi kendi istediği fiyata satıyor. Şehirde belediye kontrolü olsa, yurttaşlar meyve ve sebzeleri yarı yarıya ucuza yiyecekler. Halden çıkan meyve sebzeler yüzde 35'lik kar yerine yüzde yüz karla satılınca olan vatandaşa oluyor.

SPOR
Haftanın lig karşılaşmaları

İzmirspor dün Alsancak'ta bir lideri daha devirdi. Siyah beyazlılar Tekdağspor'u 1-0 yenerek haftayı galibiyetle kapatmasını bildiAydınspor İskenderun deplasmanına giderken aşır kar yağışı yüzünden Konya Karamanda mahsur kaldı.

İzmir sokaklarında bomba sesleri 8
Ayrıca İzmir Valisi Rahmi Bey'in kentteki tüm yabancıları katledeceğine dair beyanatı da şu şekilde yer almaktaydı: "Yüce Tanrı'nın izni ile düşman saldırıları onlara pahalıya patlayacaktır. Kalelerden bombalamaya karşı yapılan savunmanın daha beteri kent merkezinde de düşmana karşı organize edilecektir. Kent boydan boya, boş yere gayret ettiklerini fark edecek olan düşmanların kanına bulanacaktır. Kent, Osmanlı'nın tarihine yaraşır bir savaş alanına dönüşecektir." Ancak bu tehdidin yabancılar tarafından pek de ciddiye alınmadığını ekleyen muhabir, gözaltında tutulan İngilizlerin Türklerle olan ilişkilerinin oldukça sıcak olduğundan bahsediyordu. Havadan bombardımanın devam ettiği günlerde vilayetten gelen bir emirle tanınmış bazı yabancıların evlerinden, işyerlerinden, mağazalarından alınarak Türk mahallerinde hazırlanan ev, otel ve han gibi yerlere dağıtılmış ve bu tedbirlere neden lüzum görüldüğü ilan edildiği gibi, bu uçakları idare eden ordunun kumandanına da dolaylı olarak bilgi verilmişti.

22 KASIM 1954
DÜNYA
Kıbrıs Mevzuu B.M. Meclisinde

Bir sual takriri üzerine Fuat Köprülü'nün bugün hükümetin görüşünü açıklaması muhtemeldir. Ruznamede, tren ve deniz kazaları ile ilgili takrirler de varDünyayı soğuk dalgası sardı. Şehrimizde sıcaklık 11 dereceye düştü.

ŞEHİR
Hastaneler talimatnamesi yeniden tanzim edildi

Hastaneler talimatnamesinin yeniden tanzimi için Sıhhat ve İçtimai muavenet vekaletindeki toplantılara iştirak eden şehrimizin devlet hastanesi başhekimi ve Dahiliye mütehassısı Dr. Celal Yarkın, Ankara'dan avdet etmiştir.

SPOR
Dün oynanan futbol karşılaşmaları

Haftanın en önemli karşılaşmasında K.S.K - Altay ile yenişemediler: 0-0. Dün oynana diğer bir karşılaşmada ise Altınordu, Karagücünü 2-1 mağlup ettiİstanbul profesyonel lig karşılaşmasında ise Vefa, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI