• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2014, 00:00
20 KASIM 1974
DÜNYA
Aramızda koltuğuna sımsıkı sarılmış arkadaş yok

Başbakan Sadi Irmak "Millet Meclisi'nin seçim kararı vermesi halinde hükümetimiz seçim hükümeti olur" dedi. Başbakan Irmak, Millet Meclisinin kurulan hükümete güvenoyu vereceği ümidini koruduğunu da sözlerine ekledi.

ŞEHİR
İzmir'de su korsanlığı

Çamdibi belediyesinin ESHOT'a ait ana boruya kaçak bağlantı boruyla günde 800 ile 1300 ton su çektiği dün tespit edildi. Duruma el koyan ESHOT su fabrikası işletme müdürü Çetin Bilir hattın iptal edilip gereken suç duyurusunun yapılacağını belirtti.

SPOR
Hepimiz On birimiz için

Milli Takım teknik direktörü Coşkum Özarı; "Yeneceğiz değil, yenelim diyoruz" dediİrlanda teknik direktörü Giles: "Daha iyi oynadığımız için sizi yeneceğiz" dediUEFA, Fenerbahçe'ye bir maç için saha kapatma cezası verdi.

İzmir sokaklarında bomba sesleri 6
Gazete manşeti: Yabancı güçler Türk silahlarının hedefinde
Tarih: 9 Mart 1915, basın organın adı, The New York Times. Gazete; İzmir Valiliği'nin Amerikan Genel Konseyi aracılığı ile İngiliz Amiraline gönderdiği mesaja göre, İngilizlerin İzmir'de korunaksız Türk köylerini bombalaması üzerine, önlem olarak kentte yaşayan yabancı ülkelere mensup erkekleri tutuklayarak bombalanan yerlere yerleştireceğini yazıyordu. İlerleyen satırlarında gazete bunun bir iddia olduğuna yer vererek, Vali'nin, bombalamanın devam etmesi halinde, aynı önlemi kent merkezinde de alacağını söylüyordu. Aynı haberde; Amiralin bu mesaja olan yanıtına yer verilerek, aslında İngilizlerin korunaksız köylere dikkat ettiklerini, bomba atılan bölgeleri askeri güçlerin olduğu kesimle sınırlandırma eğiliminde olduğunu, ancak filonun bazı köylere çok yakın bölgelere konuşlandığından dolayı köylere verilen zararın kaçınılmaz olduğunu belirttiğine de yer veriliyordu.

20 KASIM 1954
DÜNYA
Büyük Milet Meclisi 2 kanun lahiyasını kabul etti

Belediye seçimi 4 senede bir, Haziranın ve Vilayet Umumi Meclisi seçimi de Eylülün sonuncu Pazar günleri yapılması hakkındaki kanununu kabul etti .Türkiye ile Mısır arasındaki bağları güçlendirecek anlaşmalara imza atıldı.

ŞEHİR
Topraksız ailelere tevzi edilen arazi

Torbalı kazasının Ahmetli köyünde tespit edilen hazineye ait 1354 dönüm yabani zeytinlik sahası, bu köyde oturan 246 aileye ve bu meyanda az topraklı çiftçiye tevzi edilmiş ve tapuya tescil edilmiştirSanayi odası şehrimize şeker getiriyor.

SPOR
İzmir'de bugünkü lig maçları

İzmir lig maçlarına bugün Alsancak stadında devam olunacaktır. Bu günkü karşılaşmalarda İzmirspor - Ülküspor, Demirspor - Göztepe ile karşılaşacaktırİzmir'de bulunan Amerikan filosu basket takımı Atatürk lisesini 34-22 yenmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA