• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2015, 00:00
29 OCAK 1975
DÜNYA
Kıbrıs'tan bir tugay çekiyoruz

Milli Savunma Bakanı, İlhami Sancar, dün gazetecilerin sorularını cevaplarken bir soru üzerine, Kıbrıs Barış harekatına katılan birliklerimizden bir mevcutlu bir tugayın anayurda dönmesinin karalaştırıldığını açıkladı.

ŞEHİR
Kalbi yamanan kız dün yemek yedi

Kalbindeki beş santimetre çapındaki delik yamanarak ölümden kurtarılan Nurten Çoban dün ilk kez yemek yedi. 12 yaşındaki Nurten Çoban, hastaneden çıkar çıkmaz ilk işinin kendinse kan bağışlayan cezaevi mahkumlarını ziyaret edeceğini söyledi.

SPOR
Türkiye kupası çeyrek final maçları

Türkiye kupası çeyrek final mücadeleleri başlarken, Beşiktaş ve Fenerbahçe, Galatasaray - Bolu maçlarına itiraz ettiler... Karşıyaka'nın başkanı Pertev Molay: "250 bin nüfuslu Karşıyaka, kulübüne sahip çıkmıyor" dedi.

Fransız Konsolosluk Belgelerinde İzmir-09

Konsolosa göre, Kaptan Paşa kuvvetlerini 22 Temmuz 1775'te İzmir sahillerine çıkarmış. Levendler Bayındır'a Ayvas Ağa üzerine gönderilmişti. Ayvas Ağa denizden sıkıştırılırken, karadan kaçmasını önlemek için Karaosmanoğlu ile Keleşoğlu'na da emirler yollanmıştı. Ayvas Ağa kaçamamış, Bayındır'ı saran Leventlerin ellerine diri düşmüş. Kaptan Paşa huzuruna getirilerek orada boğdurulmuştu. Arapoğlu'nun küçük kızının macerasında rolü olan son şahıs da böyle yok olmuştu. Konsolos bu olaydan bu kadar uzun bahsetmesinin mazeretlerini ararken diyordu ki: "Ekselans, Avrupa'da böyle bir olay roman olur." Paris'te 1768 yılında basılmış bir Tarih ve Coğrafya sözlüğünde, Türkiye'de sanayi hareketlerinden bahsedilirken deniliyor ki...

29 OCAK 1955
DÜNYA
Menderes yarın İtalya'ya gidiyor

Türk - İtalyan görüşmelerinden beynelmilel davalar ile NATO'ya ait meselelerin ve İtalya'nın Balkan paktına alınması hususunun da ele alınacağı haber veriliyor. Dünya siyaset çevreleri bu seyahate büyük önem veriyor.

ŞEHİR
Yeni yoğurt fiyatları

Belediyece yaptırılan tetkikat neticesinde rayiç nazara alınarak yarım koyun - inek ve keçi sütten yapılmış yoğurdun kilosuna 100, tam yağlı karışık sütten yapılan yoğurdun kilosuna 120 kuruş nark konulması kabul edildi.

SPOR
Ordular arası futbol karşılaşması

Şam'da yapılan ordular arası futbol eleme karşılaşmasında Türkiye: 8 , Suriye: 5. Maçın normal süresi, beraberlikle bitmiş olup, galip gelecek takımı penaltı atışları sonucu belirlemiştir. Fenerbahçe İzmir'e geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA