• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Çocuklar ve köpekler

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2011, 00:00
Çocuklarımıza köpeklere nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Burada dikkat edilmesi gereken birinci kural yanında sahibi olmayan bir köpeğe çok rahat ve hızlı hareketlerle hemen samimi davranmamaktır. Unutmayın ki sizi tanımıyor ve daha önce bazı insanlardan zarar görmüş olabilir o yüzden size hemen güvenmez.

YERE ÇÖMELİN

Bir köpeğe yaklaşırken en doğru hareket yere çömelip, çok yavaşça elimizi avucumuz yukarıya bakacak şekilde ve onun baş hizasından aşağıda yaklaştırmak ve belli mesafede tutmaktır. Sakin ve yumuşak sesle konuşup elimiz ona uzanmışken, onun ilerleyip elimizi koklaması için beklemeliyiz. Özellikle elimizi koklama aşamasına gelebildiysek, tam o anda ''Aferin!'' gibi onu motive edici dost konuşmaları yapabiliriz. Bu noktada kuyruğunu neşeli neşeli salladığını görürsek acele etmeden başını okşayabiliriz. Zaten bu aşamadan sonra artık dost olmuş olursunuz. Asla bir köpeğin kuyruğunu çekiştirmeyin, kuyruk ve kalçasına dokunmayın. Arka bacak kasık bölgesine dokunmayın.

Dostları bekleyen tehlike
Yaz sıcakları ile birlikte arsalar, duvar dipleri, parkların kıyı köşelerinde çıkan otlar kurur ve aynı buğday gibi tohum verir. Pisipisi otu dediğimiz bu bitkiler köpeklerin tüylerine takılır. Köpeğin tüylerine takılan bu ot başakçıkları üstlerindeki tırtıklı yapı nedeniyle her türlü hareketle tüylerin arasında ilerleme eğilimindedir.
Normal vücut bölgesinde ve çok sık olmayan tüylerden kendiliğinden veya tarama sırasında kolayca düşen bu başakçıklar, kulak ve ayak parmak arası için büyük bir tehlike oluştururlar. Kulak içine kaçıp şiddetli ağrılı kulak ağrılarına neden olabilirler. Parmak arasına saplanan pisipisi otları ise köpeğinde yalayıp çıkarmaya çalışması ile tam tersi olarak parmağın arasına saplanıp ayağın içinde ilerlemeye başlar. Bu sorundan korunmak için öncelikle köpeklerinizi bu tip otların olduğu bölgelerden uzak tutmalısınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA