• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Çocuklar hayvanlardan neden korkar?

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2013, 00:00
Çocuğunuz hayvanlardan korkuyorsa, şehir yaşamı yüzünden hayvanlarla tanışmamış olma ihtimali fazladır. Hayvanı hiç tanımadan büyüyen bir çocuk da eğer annesi ve babası hayvan sevgisi konusunda bir çaba göstermiyorsa haklı olarak onlardan korkma ihtimali fazladır. Bu dünyayı hayvanlar ve bitkilerle paylaşıyoruz. Lütfen çocuklarınızı onlara yabancı büyütmeyin. Unutmayın ki bir köpek, kedi, guineapig ya da en azından akvaryum veya kuş ile olan dostluk, çocuğunuzun ilerde yaşayacağı bilgisayar bağımlılığı veya başka bir kötü alışanlığının oluşmasını engelleyebilecektir. Geç olmadan çocuklarınızın hayvanları tanımalarının ve dolayısıyla onlardan korkmaları için hiçbir neden olmadığını anlatmanın yolunu bulmalısınız.

Köpek hep yanınızda olmamalı
Köpeğinizi belli sürelerde yalnız bırakmak sanıldığının aksine onları depresyona sokmaz. Tam tersine yapıları gereği sabah ve akşam yoğun faaliyetler dışında serilip yatmak ve derin uyku uyumak eğilimindedirler. Sürekli birlikte yaşadığınız köpekler kişilik kazanamazlar, zaten insana aşırı bağımlı olma eğilimleri nedeniyle sizin onların yanınızda olmadığınız durumlarda düşünemeyeceğiniz kadar mutsuz olurlar. Ama baştan itibaren onları doğaları gereği yalnız kalabilecekleri zamanlar verip, sizle oldukları zamanları da oyun, eğitim, uzun yürüyüş ve koşularla geçirirseniz o dillerini dışarıya çıkarıp ağızlarına yayılan köpek gülüşü ile ödüllendirilirsiniz.

Kedilerde kulak temizliği

Kedilerin kulakları dik durduğu için kulak kanalı havasız kalmaz ve bu nedenle dış kulak kanalında enfeksiyon oluşma ihtimali çok azdır.
Eğer kedinizin kulağında siyah kirleme görürseniz ve sık sık kulağını kaşıdığını fark ederseniz, kedinizde kulak uyuzu olma ihtimali çok yüksektir. Bu hastalığın insanlara bulaşma ihtimali yok denecek kadar azdır. Ama doğru tedavi yapılmazsa ve kedinizin direnci düşükse çok inatçı hale gelebilir.

Haftanın isimleri

Köpek: Afakan- Kiara- Lulu- Major
Kedi: Balım- Freida- Lucifer- Missy


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA