• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sultanlar primi haketti GÜRKAN ERTAÇ

Sultanlar primi haketti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2010, 00:00
Cumhuriyet Bayramı'nda başlamıştı Filenin Sultanları'nın Japonya'daki Dünya Şampiyonası'daki başarısı. Çin'i, Dominik Cumhuriyeti'ni, Kanada'yı, Sırbistan'ı, Peru'yu yendik, diğer tüm rakiplerimize de yenilmemize rağmen kök söktürdük, başabaş oynadık, alacağımız maçları şanssızlık ve basit hatalarla kıl payı kaybettik. FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) bize ilk 10'a kalamayacağımızı hesaplayarak 10 Kasım için dönüş bileti almıştı ama biz dünyanın ilk 5 takımı arasına girebilme şansını yakalayarak onları utandırdık, dönüşü 14 Kasım'a kadar uzattık. Basketbolda kazandığımız başarı gibi, (A) Milli Bayan Voleybol Takımımız da bizi ekran başına kilitledi. başarılarını izleyebilmek ve heyecanını doyasıya yaşamak adına gece yarısı, sabaha karşı TV'lerin esiri olduk. Bayan voleybolcularımız öylesine büyük bir aşama gösterdi ki artık spor yapmak isteyen genç kızlarımız, Anadolu'nun Kardelen'leri, birer Neslihan olabilmek için çırpınacaklar. Voleybol artık inanıyorum ki geniş bir altyapıya kavuşacak, geleceğin yıldızları yetişecek. Ama el emeği, böylesine üstün bir başarı alkışla ödenmez. Sn.Başbakan Tayyip Erdoğan Türkiye'de düzenlenen şampiyonada ikinci olan basketbolcularımıza 28 milyon 500 bin lira ödül dağıtılmasını buyurmuştu. Erdoğan'dan, Japonya gibi gurbet elde, Uzakdoğu'da Türk Bayrağını göndere çeken Filenin Sultanları'na da ödül verilmesi yolunda talimatlarını bekliyoruz. Bilinmeli ki, Japonya'da kazanılacak Dünya 5.liği, basketbolda ülkemizde düzenlenen şampiyonada aldığımız ikinciliğe yakın bir başarıdır. Ve gurbetteki kızlarımız bu ödülü yerden göğe kadar haketmişlerdir.

İZKA Karşıyaka kupa mesaisinde
Aroma Bayanlar Voleybol 1. Lig'deki Karşıyaka İZKA, bugün Teledünya Türkiye Kupası'nda ilk resmi sınavına çıkıyor. Yeşil-kırmızılılar, saat 18.00'de Ankara'da Pursaklar Spor Salonu'nda TED Kolejliler'le karşılaşacak. Karşıyaka İZKA'da yönetim geçtiğimiz gün sözleşme imzaladığı yabancı oyuncuların lisanslarını yetiştirmek için yoğun çaba harçıyor. Teledünya Türkiye Kupası'nda program şöyle: Gazi Üniversitesi-Numune Özcan, Ankaragücü-SGK, Çanakkale Belediye-Pursaklar, Emlak TOKİ-Beylikdüzü, Nilüfer Belediye-Dicle Üniversitesi, Ereğli Belediye-Salihli Belediye, Yeşilyurt-Çerkezköy.

ARKAS'ta gözler Avrupa'ya çevrildi
2008-2009 sezonunda Challenge Cup'ı ülkemize kazandırma mutluluğu yaşatan Arkasspor, aynı kupada Türkiye'yi bu sezon da temsil ediyor. Mavi-beyazlı ekip ilk sınavını Slovenya'nın Marchiol Vodi Prvacına takımına karşı saat 21.00'de deplasmanda verecek. Rövanş maçı ise 23 Kasım Salı günü İzmir'de oynanacak. Sakatlıktan yeni kurtulan Burutay ve Kolombiyalı Agamez'i ligdeki Çankaya Belediyesi ANKA takımına karşı riske etmeyecek olan ARKAS, büyük olasılıkla Avrupa sınavında sahaya sürecek. Sakatların iyileşmesiyle Avrupa'ya ideal kadroyla çıkacaklarını belirten Genel Koordinatör Yaşar Ergün, "Hedefimiz İzmir'i bir Avrupa Şampiyonluğu daha kazandırmak" dedi.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA