• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
F.Bahçe’nin hedefi Dünya Şampiyonluğu GÜRKAN ERTAÇ

F.Bahçe'nin hedefi Dünya Şampiyonluğu

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2012, 00:00
Geçen sezon Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Kadın Takımı'nın 2012 Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu. Katar'ın başkenti Doha'daki kura çekiminde Fenerbahçe dişine göre rakiplerle (B) Grubu'nda Kenya Prisons
(Kenya) ve Lancheras de Catano (Porto Riko) gibi dişine göre rakiplerle eşleşti. Doha'da 13-19 Ekim tarihleri arasındaki şampiyonada kadınlardaki(A) Grubu'nda da Rabita Bakü (Azerbaycan), Bohai Bank (Çin Halk Cumhuriyeti) ve halen devam eden Güney Amerika Şampiyonası'ndan gelecek takım. Erkeklerdeki gruplarda ise şu takımlar var: Erkekler:(A) Grubu: Trentino (İtalya), Tiger N. Leon (Meksika), Al-Rayyan (Katar) ve halen devam eden Güney Amerika Şampiyonası'ndan gelecek takım. (B) Grubu: Zenit Kazan (Rusya), PGE Skra Belchatow (Polonya), Al-Arabi (Katar) ve Zamalek (Mısır. Şampiyonada gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşı karşıya gelecek.

BAL'dan 22'lik rekor
Erkekler Voleybolda önümüzdeki sezon AROMA Birinci Ligi'ne yükselmeyi amaçlayan Bornova Anadolu Lisesi (BAL) mezun işadamlarının mütevazi de olsa yardımları ve katkılarıyla ayakta kalırken, Türkiye Forma Reklamı kıracak. Başkan Ersan Odaman ligde formalarında tam 22 firmanın reklamını taşıyacaklarını belirterek, "İtalya'nın Macerata ve Tarantino ekiplerini örnek aldık. Türkiye'de bir ilke imza atacağız. Şimdilik Lezita, Ermat-Renault, Kimtaş Kireççilik, Gimas Makina ve Öztüre Holding'in forma reklamı verdiklerini belirtene Odaman, "Sağolsun, BAL meazunları okullarına vefalı davranıyor. 22 rakamını kıza zamanda yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi. Odaman, "Birlikten kuvvet doğuyor. Astronomik rakamlar da olmasa onların desteğini arkamızda görmemiz bize büyük moral verece^"diye konuştu.

Galatasaray en iyiyi aldı
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan Milli Takımı'nın liberosu CSKA Sofya takımı oyuncusu Teodor Salparov ile kadrosunu güçlendirdi. 30 yaşında 1.85 metre boyundaki Salparov, Dünya Şampiyonası'nda Yarı Finale kalan Bulgar Milli Takımında çıkardığı toplarla başarıya büyük katkı yapmış ve otoritelerin takdirini toplayarak şampiyonanın en iyi oyuncuları arasında yer almış, karmaya girmişti.

Belarus önündeyiz
(A) Milli Erkek Voleybol Takımımız Portekiz'de bugün 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için sahneye çıkıyor, 21.30'da Belarus ile karşılaşıyor. Elemelerde (A) Grubu'nda yer alan Türkiye, yarın İngiltere, pazar günü de evsahibi Portekiz ile karşılaşacak. Kadromuzda şu oyuncular var: Ulaş Kıyak, Selçuk Keskin, Ramazan Serkan Kılıç, Burutay Subaşı, Emre
Batur, Kemal Elgaz, Halil İbrahim Yücel, Serhat Coşkun, Resul Tekeli, Ahmet Pezük, Emin Gök, Erhan Dünge, Gökhan Gökgöz. Antrenör Veljko Basiç, "İyi hazırlandık. Grubu şampiyon bitirebiliriz" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA