• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS şampiyonluk peşinde GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS şampiyonluk peşinde

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2014, 00:00
ARKAS İzmir ve Türk Voleybolunun gözbebeği. Bu ülkeye erkeklerde ilk Avrupa Şampiyonluğunu getiren takım. Ama bu sezon Avrupa Kupalarında sıfır çekti, ligde de şu anda Halk Bankası ve Fenerbahçe'den sonra 3.sırada. Son maçta İzmir'de İstanbul B.Ş.Belediye'ye 3-0, Fenerbahçe'ye 3-1 yenilmesi doğrusu içimizi acıtmıştı. "Dost acı söyler" kabilinden ben de bu köşede ARKAS'ı zaman zaman eleştirmiştim. Hedefim daha iyiye gitmesini bağlamak, iyiyi bulmaktı. Ancak Dış İlişkilier Sorumlusu uzun yılların dostu Bahadır Osman kırılmış. "Ağabey bizi çok ağır eleştiriyorsun. Smaçörümüz Schmitt aylar süren bir rahatsızlık geçirdi. Pasörümüz Mustafa Ramazanoğlu da onun gibi haftaalardır takımdaki yerini alamadı. 18 yaşındaki delikanlımız Yiğit'in pasörlüğü ile sürdürüyoruz maçları. Schmitt döndü, Mustafa da döndü. Göreceksin bu takım Play-Off'larda lig şampiyonu olacak" dedi. İnşallah Bahadır'cım, ağzın bal yesin, ARKAS lig şampiyonu olsun yine hep beraber sarmaş dolaş olalım, bekliyoruz.

Konak'ın gözü Play-Off'ta


İzmir'in voleyboldaki mütevazi temsilcisi Konak Belediyespor erkek takımı, sessiz ve derinden Play-Off'a yürümek hedefinde. Maddi yetersizlik nedeniyle Amerikalı oyuncuları Garrett ve Joshua'yı kaybeden Konak Belediye buna rağmen yerli oyuncularıyla başarıdan başarıya koşuyor. Takımın herşeyi, başantrenör Aykut Lale, pazar günü İzmir'de saat 16.00'da G.Saray ile oynadıktan sonra Maliye'ye gideceklerini, son iki maçı ise ligin dibinde bulunan iki takım, Tokat Belediyle Plevne ve Çankaya Belediye ile karşılaşacaklarını belirterek, "Eğer G.Saray ve Maliye maçlarından 1+ puan dahi alırsak Play-Off'tayız" dedi. Ne kadar güzel. Konak'a başarılar diliyorum.

Fener ve Kartal tam yol gidiyor

Voleybol Erkekler Challenge Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe Grundig, Fransa'nın Nantes takımını 3-1 yendi. Yarın rövanşı da alırsa finale yükselecek. İstanbul BŞB, deplasmanda İtalyan ekibi Andreoli'ye 3-0 yenildi. Kadınlar Challenge Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Polonya temsilcisi Impel'i 3-1 yenerek, rövanş maçı öncesinde avantaj sağladı. Rövanş pazar günü İstanbul'da Burhan Felek Salonu'ndaki saat 17.00'de başlayacak.

Egeliler artık çiçek açmalı

Bayanlar 2. Lig'de zirvedeki Bursa Nilüfer ile peşindeki 5 Egeli arasındaki müthiş mücadele sürüyor. Salihli Belediye, Seramiksan, Karşıyaka, Balıkesir Belediyespor ve ARKAS, Bursa temsilcisinin her an devirmek için fırsat kolluyor. Bursa Nilüfer'in 32, Salihli Belediye'nin bir maçı eksik 30, Seramiksan'ın 27, ARKAS'ın 27 puanı var. ARKAS son derece ilginç bir takım. İçerde 5, deplasmanda 2, tam 7 maçı 3-2 sonuçlandı. Mavi-beyazlılar da zirvede iddialı. Karşıyaka'nın büyük çıkışı var. Salihli Belediye ise Nilüfer'in elinden kaçırdı ama her an liderliği yakalayabilir. Bursa'nın Nilüfer'i elbette iyi gidiyor ama Ege'nin çiçekleri bu tek rakibi her an devirebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA