• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS nasıl da mutlu GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS nasıl da mutlu

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.07.2014, 00:00
ARKAS'ın gençler kategorisinde erkekler ve bayanlarda yakaladığı başarılar büyük sevinç yarattı. Mavi-beyazlılar Ankara'daki Türkiye Şampiyonasında finalde Halk Bankası'nı 3-1 yenerek birinciliği kazanırken, kızlarda da finalde çok iyi mücadele etmesine karşın Vakıfbank'a 3-1 yenilerek ikincilik elde etti. Genel Koordinatör Yaşar Ergün, altyapıda gğerçekleştirelen şahlanışın büyüklerdeki şampiyonluktan daha değerli olduğunu belirterek, "Geçici, saman alevi gibi sönen başarıların peşinde değiliz. Geleceğe sağlam bir temel attık. Takım ruhuyla büyüyen oyuncularımız var. Özellikle bayan takımımızın yeni bir jenerasyonla sağlaodığı sıçrama ayrıca gurur vericidir. Katkıda bulunan herkesi kutluyor, şampiyonlukları İzmir'e ve ARKAS camiasını armağan ediyoruz" dedi.

Dünya Ligi'nde ikinci olduk

Türkiye'nin ev sahipliğinde Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi 3. Grup Finalleri, A Erkek Milli Takımımız ile Küba arasındaki final maçı ile sona erdi. Milli Takımımız maçı 26-24, 19-25, 25-20, 21-25 ve 14-16'lık setlerle 3-2 yenik tamamladı ve ikinci sırayı aldı. Şampiyonun belirlendiği tie break seti hem hücumda hem de savunmada etkili bir oyun sergileyen takımımız 4-0'lık serisiyle başladı. Ardından Küba'nın yakaladığı seriyle skor eşitlenirken, alan değişimine 8-7 önde girdik. 13-13'lük beraberlikle girilen son bölümde büyük bir çekişme yaşanırken; yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren Küba, seti 16-14; maçı da 3-2

Marmaris'te heyecan kasırgası

Marmarisliler yazın tadını çıkarırken voleybol heyecanını da doyasıya yaşayacaklar. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa Ligleri'nde erkek ve bayanlarda 5. ayak maçlarına Marmaris evsahipliği yapacak. Türkiye, bayanlarda final için Bulgaristan ve Slovenya ile çekişiyor, 5 galibiyet, 3 yenilgi ve 15 puanla lider. Bulgaristan 14 puanla ikinci, Slovenya 12 puanla 3. sırada. A Milli Erkek Takımı'nın ise final umudu kalmadı. Marmaris'teki program şöyle: ERKEKLER: YARIN: 17.00 Türkiye-Danimarka, BAYANLAR: YARIN: 20.00 Türkiye-Bulgaristan.

Sultan'a özel ödül

Viyana'daki "Avrupa Voleybol Galası"nda, 2015 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) DenizBank Şampiyonlar Ligi kura çekiminin yanı sıra, CEV tarafından Avrupa'nın önde gelen voleybol yıldızlarına ödüller verildi. A Bayan Milli Takımımız ve Eczacıbaşı VitrA'nın başarılı sporcusu, kaptanı Neslihan Demir Güler, Hofburg Sarayı'ndaki galada, bayanlarda "En İyi Takım Lideri" ödülünün sahibi oldu. Ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren Neslihan, "Liderlik sonradan öğrenebileceğiniz bir şey değil. Kalbinizden gelen ve sizi takım arkadaşlarınız için fedakarlık yapmaya zorlayan bir duygu" dedi.

TRANSFERDE SON HAMLELER

* Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı, Fransız smaçör Samuel Tuia'yı transfer etti. sarı-kırmızılı kulübün idari direktörü Levent Akın ile
Galatasaray FXTCR Menajeri Sinan Cem Tanık'ın da yer aldığı törende, Tuia ile sözleşme imzalandı.
* Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi ekiplerinden Çanakkale Belediyespor, geçen sezon Yeşilyurt forması giyen Merve Tanıl ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Başkanı İsmet Güneşhan, imza töreninde pasör Tanıl'ın geçen sezon başarılı maçlar çıkardığını söyledi.
* Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi ekiplerinden Bursa Nilüfer Belediyespor, Salihli Belediyespor'un başarılı oyuncularından Selin Yurtsever'i transfer etti.
* Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi ekiplerinden Şahinbey Belediyespor'un başkanı Cuma Güzel, iyi transferlerle yeni sezonda zirvenin takipçileri arasında olmak istediklerini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA