• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Marsel ve İpek NECDET KESTELLİ

Marsel ve İpek

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2010, 00:00
Miami Turnuvası'nda elemelerden başarılı bir çıkış yaparak ana tabloya giren Marsel İlhan ilk turu geçtikten sonra tecrübeye yenildi. İlk seti 6/1 kaybettikten sonra, ikinci sette başa baş oynamasına ve 5/4 önde olmasına rağmen arka arkaya 3 oyun kaybeden Marsel, maçı maalesef verdi. Ancak İlhan (ATP'de artık böyle tanınıyor) oyunuyla ilk 50 içinde rahatça mücadele edebileceğini de göstermiş oldu.
İpek Şenoğlu ise, biraz şansla da olsa yine ana tablodaydı. Buna karşılık başka bir şansızlık onu bekliyordu. Ekip arkadaşı Shvedova yine uzun ve zorlu geçen tek maçının hemen ardından İpek'le çiftlerdeki ilk tur maçlarına çıktı. Kaybettiler... Olsun, zaten İpek senelerdir yaptığı gibi tenisin büyük dünyasında ana tablolarda oynayarak hedefe doğru azimle devam etti. Kazansa da, kazanmasa da onun bu sebatı bizi mutlu etmeli ve gençlerimiz de O'nun yolunu tutmalı...
Aynı turnuvada iki büyük sürpriz oldu. Elenenlerden biri Djokoviç, diğeri ise Murray. Bir de bayanlarda Dementieva, pek sürpriz sayılmasa da Henin'e yenildi.

Tenis özeldir
Aslında "tenisin özel insanların tutkusu" olduğunu söylemek daha doğru olur. Boşuna mı tenise "kralların oyunu" demişler! Evet, bu yüzden tenisin içinde olan herkese, başta federasyona, kulüp yöneticilerine, oyuncu yetiştirenlere, hakemlere, oyunculara, top toplayıcılara ve hatta seyircilere büyük ve önemli görevler düşmektedir. Bu görevler her şeyin başında karşılıklı sevgi, saygı ve güven ile oluşmakta ve de beslenmektedir. Bu güven "hiçbir şey uğruna" suistimal edilmemelidir. Bir kere edildi mi, maalesef herşey ve en çok ta sorumluları çok büyük zarar görür. En kötüsü, güvensizlik duygusu yayılmaya başlar. Tenisi gerçekten yaşatmak ve geliştirmek istiyorsak, tenisin zengin tarihine, özel geleneklerine, yazılı-yazısız kurallarına kayıtsız şartsız uymak görevimiz olmalıdır. Birgünde kurulmamış olan kurum ve kulüplerin onurlu geçmişlerine, kurucu ve eski başkanlarına, tüm üyelerine, çalışanlarına, o kulüpler için ter döken sporculara, kısacası herkese samimi, dürüstçe ve kurumsal düzen içinde "saygı göstermek" uyum ve şeffaflık başarının" ilk ve tek şartıdır. Bu görevleri yerine getirmeden ne sportif başarı gelir, ne de yönetimsel...

İZTİK Turnuvası
Egeli Tenis Veteran Derneği-ETV'nin bir zamanlar düzenlediği "Hiç Kupa Kazanmamışlar Turnuvası'nda" ilk kupasını, başkanlığım döneminde benden alan sevgili Deniz Aykın, seneler sonra bu kez İZTİK Veteran Tenis Turnuvası'nda 45+ çiftler kategorisinde ortağı Hakan El ile şampiyonluğa ulaştı. Teklerde de final oynayan Sevgili Deniz, 4 saat 25 dakikalık mücadeleden sonra yenildi ve şampiyonluğu Crea Club'ten Feridun Albeyoğlu kazandı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA