• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Miami rüzgarı NECDET KESTELLİ

Miami rüzgarı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2010, 00:00
128'lik fikstürle düzenlenen tenis dünyasının iki büyük turnuvası, bayanlar ve erkekler arasında aynı tarihlerde Amerika Miami'de gerçekleşti. İki hafta önce "İndian Wells Turnuvası'nda, finalde şanssız bir şekilde mağlup olan Andy Roddick, Miami'de yarı finalde Nadal'ı yenerek ikinci "master finali" şansı yakaladı. Roddick, finalde Federer'i de yenerek karşısına çıkan Tomas Berdych ile oynadı. Tutarlı bir oyun sonunda 7/5 ve 6/4 lük iki sette kazanan Roddick "master" şampiyonluğuna ulaştı.
Bayanlarda bir çok yıldız oyuncudan sıyrılarak öne çıkan Clijsters, Henin, Wenus, Jankoviç, Bartoli, Woz niacki ile tenis resitalleri izledik. Hele hele Henin-Clisters maçındaki son sette ve "tie-break"teki çekişme, tenisin güzelliklerindendi. Rakete çarpan bir topun file dibine düşüşü ve finale çıkan Clisters, finalde senelerin şampiyonu ve büyük oyuncusu Wenus'ü inanılmaz bir şekilde ezdi. Ve de tabii maç sonrası sportif bir seremoni, özlediğimiz gibi, kort içinde gerçekleşen, kısa, öz, anlamlı, protokolsüz ve yalnızca spor kokan bir ödül töreni... Eski tenisçilerden birinin tanıtımında turnuva CEO'su, Sponsor firma ve ödüle hak kazananların sırayla teşekkür konuşmaları... O kadar... Koca stadyumda herkesin alkışları arasında tabii ki... Ne mutlu değil mi? Tebrikler Roddick, tebrikler Clisters anne...

Meksika seferi
Bayan, erkek 35 ila 59 yaş arasındaki "senior" yaş gurubu takımlarımız geçtiğimiz Cuma günü Meksika'ya gitti. İzmir'den 4 kadın oyuncumuzun da kafilede yer alması büyük başarı. Aslında senelerin veteran milli oyuncusu Aysel Ertuğ'un öncülüğünde, Ayşim Pennetti, Aysun Uz, Canan Boz'un başarıları,her dördünün de ailece tenis oynamasından kaynaklanıyor. Ayrıca kocaları, çocukları, gelinleri, hatta torunları yanında herkese örnek oluyorlar. Tabii ki Meksika'dan da başarı haberlerini heyecanla bekledik ama neticeler ve sıralama bundan önce ülkemizi temsil edenlerin aldıkları neticelerden pek farklı olmadı... Bayrağımızın oralarda da dalgalanmasıyla yetindik. Morallerimizi bozmadan katılmaya devam edilmesi ilerde muhakkak neticelerinde lehimize değişmesine neden olacaktır...

Şölen havasında

İzmir'in en köklü ve en büyük Tenis Kulübü Kültürpark'ın 70. yılındaki en önemli hedefi tenisi her yaşa yayarak, bu spora ilginin artmasını sağlamak, İzmir'deki diğer tenis kulüpleriyle birliktelik içinde ve örnek olarak Türk tenisinin gelişmesine hizmet etmektir. Bu hedef doğrultusunda, Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) ve kardeş kulüp Egeli Tenis Veteranlar Derneği (ETV) arasında, 16'şar bayan ve erkeğin karşılıklı eşleştiği "Karışık Çiftler Dostluk Kupası" 4 Nisan 2010 pazar günü Kültürpark'ta yapıldı.
Sabah açık büfe/brunch ile başlayan turnuva, maçlar ve mangal partisiyle tenis şölenine dönüştü. Çok heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli geçen günün geç saatlerinde, final oynayan sporcular, her zaman olması gerektiği gibi, iki kulübün başkanları ve yöneticileri tarafından kupa ile ödüllendirildi. Kazanan takımda bir oyuncu ETV'den diğeri ise KTK'dendi. Aslında asıl kazanan tabii ki tenis ve dostluk oldu... Sonrasında ise müzik eşliğinde gece büyük bir eğlenceye dönüştü, kortlarda raket sallayanlar, dans ve şarkılarla dostluklarını pekiştirdiler. İşte tenisin güzelliği, bitmeyen tenis dostluğu...

Buca turnuvası
2009'danitibaren büyük bir atak başlatan Buca Tenis Kulübü (Bucaspor Tenis Şubesi) başta başkanları olmak üzere tüm ekibiyle İzmir'e yeni yeni tenisçiler kazandırmak için sık sık turnuva ve kurslar düzenlemekte.
Geçen hafta İztik Turnuvası'nda finalde 4 saatten fazla süren bir maçta rakibi Deniz Aykın'ı yenerek şampiyon olan Feridun Albeyoğlu, bu sefer aynı rakibe, yeni başlayan Buca Turnuvası'nda yenilerek ilk turda elendi. Turnuva devam ederken bizde Buca Tenis Kulübü'ne İzmir tenisine katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunalım... Unutmadan!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA