• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenis yayılıyor NECDET KESTELLİ

Tenis yayılıyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2010, 00:00
Ucuz pahalı fark etmeden, dağ taş demeden, kışı yazdan ayırmadan, destekli veya desteksiz kulüplerimiz bir çok şehirde güzel projeler ile gündemimize girmeye devam ediyor. Burada benim gördüğüm daha çok bireysel girişimlerin ön planda olduğu. Bunların genelleşmesi ve ülkemiz çapında yayılması için, "x" şehirde yapılabilenin "y" şehirde de yahılabilmesine olanak sağlanması gerek. Bu da resmi makamların nezninde, özellikle de Millli Eğitim Bakanlığı ile ciddi ve uygulanabilir protokollerin imzalanması demek.Bunu da zaten Federasyon Başkanımız Ayda Uluç yapma gayretinde...

Federasyon kupası
Takımımız Avrupa/Afrika 3. Grup müsabakaları için güçlü bir takımla Mısır'a gitti. Başta dünya klasmanının 50. sırasındaki İpek Şenoğlu olmak üzere, genç ve başarılı oyuncularımız Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve Başak Eraydın, antrenörleri eski milli gururumuz Duygu Akşit Oral ile 2. tura çıkmak için mücadele edecekler... Başarılar diliyoruz.

Tarsus Kupası
Tarsus Cup 2010 hızlı başladı. Baharın bu güzel günlerinde Tarsus, Adana ve Mersin'den gelen seyirciler olaya renk kattı. Ana tabloya çıkan oyuncularımız Ergün Zorlu, Tuna Altuna, Barkın Yalçınkale, Durukan Durmuş ve Serkan Kurt oldu. Çiftlerde ise Tuna Altuna Djokoviç'le, Durukan Durmuş-Barkın Yalçınkale ile, Serkan Kurt-Anıl Yüksel ile takım oldular. Takım olabilmek çiftlerde çok önemlidir. İlle de iki oyuncunun beraber oynaması başarıyı getirmeyebilir. Önemli olan takım olabilmektir. Umarım bu konuda başarılı olurlar.

Marsel Barcenola'da koşuyor
Nadal'ın 6 yıldır art arda şampiyon olduğu Barcelona Tenis Turnuvası'nda Marsel İlhan iki ön eleme maçının ardından ana tabloya kalmayı başardı. Ana tablodaki ilk maçı, senelerin eskitemediği ve çok acımasız bir oyuncu olan Avustralyalı Lleyton Hewitt ile oynadı. İki set almasına rağmen 1 saat 58 dakikada tecrübeye mağlup oldu (6-4/4-6/6-2). Yine de büyük başarı. Tebrikler İlhan... Bayanlarda ise geçen hafta oynanan turnuvada İpek Şenoğlu, Belarus'tan Tatiana Poutchek ile girdiği turnuvanın ilk maçında, bir numaralı seri başı İspanyol ekibine 6-3, 6-4 yenilerek turnuva dışına çıktı.

Dünyadan
Bayanlarda Barcelona Turnuvası'nda Schiavone, Vinci'yi finalde 6-1, 6-1 yenerek, Charleston'da ise Stosur, Zvonareva 6-0, 6-3 yenerek şampiyon oldu. Erkeklerde ise Raphael Nadal, Monte Carlo'da 2009 Roma Turnuvası'ndan beri ilk şampiyonluğunu elde etti. Nadal bu turnuvayı 6. kez kazandı ve büyük bir rekora imza attı. Burada oynadığı 5 maçta topu topu 14 oyun kaybetti. Finalde ise vatandaşı Verdasko'ya ancak bir oyun verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA