• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İPEK ŞENOĞLU’NA DESTEK GEREK NECDET KESTELLİ

İPEK ŞENOĞLU’NA DESTEK GEREK

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2010, 00:00
Dünya sıralamasında ilk 50 oyuncu içinde bulunan, son zamanlarda üst üste yaşadığı şanssız kuralar nedeniyle katıldığı turnuvaların ana tablolarında hep dünyanın en iyi çift takımlarıyla oynamak durumunda kalarak ikinci tura geçemeyen oyuncumuz İpek Şenoğlu, Roma'da şeytanın bacağını kırarak ikinci tura yükseldi. Oyuncumuz, yaşadığı büyük zorluklara rağmen her tenisçinin rüyası olan Roland Garros ve Wimbledon'da ana tabloda birkaç tur oynayıp bu seneki hedefine ulaşmak istiyor.
Önünde ki program ve alacağı puanlar çok önemli;
10-16 Mayıs'ta ITF-Saint Gaudens-Fransa'da, 17-23 Mayıs WTA-Varşova-Polonya'da, 24 Mayıs-8 Haziran'da Paris-Roland Garros'taUmarım şansı yaver gider.

Hakemsiz maçlar
Bir kez daha tekrar ediyorum tenis kurallar oyunudur. Hakemsiz maçlarda durum farklıdır. Kula hakemi görevlendirilmediği için, oyuncular tenise yakışır bir şekilde mücadele ederler, kavgasız, gürültüsüz centilmence de oyunu bitirirler. Buradaki kural daha da basittir; her oyuncu kendi sahası içindeki toplardan sorumludur. Bu güven ve saygı meselesidir.
En azından kendi tarafınızda düşen topun yerinden emin değilseniz dışarıda değil, topun içeride olduğunu söylemelisiniz... Yani tenisin özü gereği, puanı kaybetseniz de karşı tarafa vereceksiniz.
İşte tenis budur.

Veteranlar ayakta
İzmir kulüpleri bu güzelim (ama maalesef kısa süren) bahar aylarında turnuva üzerine turnuva düzenliyorlar. Bereket bu turnuvaların çakışmamasına özen göstermişler. Demek ki İzmir'de hakikaten hissedilir bir değişim başlamış. Önce Buca kulübü, sonra Kültürpark'ta Türkiye Klasmanı (katılım payı 50 lira!..), bu günlerde Crea ve arkasından da ETV'nin organizasyonları. Oyuncuların çoğu gündüzleri çalıştıklarından, maçlar genellikle geceleri oynanıyor ve ev hayatı da sekteye uğruyor biraz. Kaldı ki bir de Antalya'da kulüpler arası takım şampiyonası varVeteranlar her zamanki gibi yine öndeler...

Yeni logo yakıştı

Türkiye Tenis Federasyonu logosunu değiştirmiş. Modern ve genç bir logo hazırlanmışBen şahsen beğendim. Ayrıca güzel baskılı bir haber bülteni çıkarmaya başlamış. Ve de akıllıca "İnsert" olarak "Tenis Dünyası" içinde sunuluyor. Hayırlı olsun.

İstanbul Cup önemli...

Evet, zaman kalmadıGelecek sene başlayacak olan "WTA Championships" öncesi son İstanbul Cup'ın çok başarılı geçmesi şart artık. Kısır çekişmeler, inatlaşmalar ancak tenisimize zarar verecektir. Birlikten güç doğacağının artık anlaşılmış olması gerekmez mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA