• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nereden nereye NECDET KESTELLİ

Nereden nereye

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2011, 00:00
Dün İzmir-Kültürpark Tenis Kulübü'nde ana tablo maçlarının oynandığı, kısa bir süre önce tarih yazmış olan 12 yaş oyuncularının maçlarını yakından izledimAğzım açık kaldı. Tabii bunun sebebi tahmin ettiğiniz gibi değil. Bende bir zamanlar, o zaman (1950'ler) ismi minikler olan bir seviyede tenis oynamaya başlamış ve maçlar yapıyordum. Halil hocanın gösterdiği raket tutuşu ve ayak hareketlerine çok dikkat ederek, bulabildiğimiz raketle, kauçuğu gözüken toplarla, "jislaved" marka ayakkabılarla, olmayan tişört yerine beyaz iç çamaşırları ile su içmeden kortların açık olduğu yaz aylarında ki 3-4 ay boyunca her gün güneş altında 5-6 saat oynardık. Oyunumuz da pek kötü sayılmazdı. Raketimizin kopan barsak tellerini, şimdi çok moda terimimiz olan "tansiyon"un önemini hiç duymadığımızdan, bilek gücüyle tek sıra halinde tamir eden Halil Ağabeyimize durmadan teşekkür ederdik. Oynayabilmek için gerektiğinde erken gelir kortlarda silindir çekerdik. Ailelerimiz pek değil, hiç ilgilenmezlerdi bizlerle. Güvenli ve temiz bir muhitte olduğumuza inandıklarından içleri rahattı her halde.
Dünkü görüntü ise bambaşka idiİşte bu fark ağzımı açık bırakıyordu. Bırakın tamamen değişmiş olan raket, top, ayakkabı, giysi gibi teknik imkanları, bırakın etrafta heyecanla dolaşan, tırnaklarını yiyen aile efradını, bırakın çoğunun yanında gelen antrenör ağabeylerini, öğle sanıyorum ki efendice ve hiç taşkınlık yapmadan oynadıkları oyun o kadar gelişmiş ki, o güzel ve etkili vuruşları bizim zamanımızda, fazla abartmayayım ama 18'lerine yaklaşan "junior"'lar bile yapamıyorlardı galiba! Mutlu oldum, ümit doldum tabii ki... Yeter ki hep böyle devam etsinler.

US Open yolu dikenli
Aylardır kortlardan uzak kalan Serena ve yenilerde 1 numaraya yükselen Djokoviç dışında kortlar sürprizlerden yıkılıyor sanki. Nadal'ın ilk turda, Federer'in ikinci turda, kadınlar bir numarası Wozniacky'nin ikinci sette 5/1 önde iken tam geriye dönüyor dediğimizde bir anda seti ve maçı vermesi, rüzgarın bozduğu Sharapova gibi bir yıldızın yenilmesi insanları tabii ki şaşırtıyor.
Us Open'e hazırlanan İlhan, Şenoğlu, Büyükakçay, Sezer ve Eraydın'dan (İnşallah hepsi katılabilir) mutlu haberler alabilmeyi diliyoruz.

Yeni "UTEM" ler
2005'te İzmir ve 2011'de Trabzon'da yapıldıktan sonra, şimdi de Mersin'de de 16 kortluk UTEM'in benzeri bir tesis daha yapılacakmış. Nerede nasıl yapılacaksa yapılsın da Türk tenisçileri istifade etsin.
Aslında her coğrafi bölgemize (toplam 7 adet) UTEM gibi tesislerin yapılması Türk tenisi için olmazsa olmazlardandır.
İzmir'de ki UTEM özel ve doğrusuyla, hatalarıyla çok kıymetli bir tesis, yönetilmesi, ayakta tutulması zor ve pahalı bir tesistir. Bütün bu zorluklara rağmen bu güzel ve nezih sporun gelişmesi, yayılması ve halkımıza inebilmesi için elzemdir
GSGM'lüğümüzün bu tesisi TTF'ye hibe etmesini tabii ki beklemiyoruz. "Ev ev üstüne olmaz" düşüncesiyle iki başlı yönetime de tabii ki karşıyız. Ancak sanıyoruz ki, aklı selimle ve çok güzel hazırlanmış bir protokol dahilinde, görev ve sorumluluklar belirlenir ve işbirliği içinde çalışılırsa, kazanan hem iki güzide kurumumuz; hem de Türk tenisi olur. Bekliyoruz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA