• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Davis Cup’ın ardından NECDET KESTELLİ

Davis Cup'ın ardından

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2012, 00:00
Dünya Grubu'nda mücadele eden İspanya, ABD, Çek Cumhuriyeti ve Arjantin rakiplerini yenerek yarı finale kaldı. Biz ise, 1948 senesinden beri katıldığımız bu takım şampiyonasında geçen sene taşındığımız Avrupa Afrika Grubu'ndaki ikinci mücadelemizi de kaybederek yine üçüncü gruptaki yerimize döndük. Marsel çok iyi ve fedakar bir oyuncu... Kimse üst üste üç gün 5'er set olabilecek maçlara çıkmaz... Çıkartamazsınız zaten! O bakımdan Marsel'e çok teşekkür lazım. Haluk'ta yaşına rağmen yırtınıp harikalar yaratmış ama 19'luk oyuncuya gücü yetmemiş. Böylece, küçücük Moldova 77.5 puanla 9 sıra yükseldi ve 66. sıraya oturdu. 75 milyon nüfuslu biz ise 16.25 puanda kalarak 5 sıra geriledik ve genelde katılan ülke sayısının yarısında yer bulurken, bu sene 130 ülke arasında 85. Sıraya oturduk. Yani duyumlara göre ilerlememiz gerekirken geriledik epey!

Roland Garros provası
1000 İndian Wells'te Roger (Roje) Federer ve Azarenka; Miami'de Djokoviç ve Radvanska; Charlestone'da Serena (40) şampiyon oldular. Bu şampiyonlukla Serena 40. büyük zaferine ulaşmış oldu. Bu hafta Barcelona, Kazablanka ve Houston'da turnuvalar toprak kortta devam ediyor. Hedef ise Mayıs ayı sonunda ki özlenen Roland Garros...

Gençlerimiz gurur veriyor
ITF Gençler GD Kupası'nda Cem İlkel teklerde şampiyon olurken çiftlerde de partneri Alp Horoz'la yine zirveye oturdu.
14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası'nda Kültürpark Tenis Kulübü oyuncusu Kaya Göre, teklerde yarı final oynadı, çiftlerde de birinci oldu. Çağla Büyükakçay, WTA Barcelona'da eleme ikinci turunda Rampre'ye yenilerek ana tabloya çıkamadı. Türkiye'nin ATP Challenger takviminin yeni üyesi 3. Challenger Mersin Open, bu hafta Mersin Tenis Kulübü'nde gerçekleşecek. Türkiye'nin erkeklerde bir numarası ve dünya 128 numarası Marsel İlhan turnuvayı elemeden gelen Nedelko maçıyla açacak. Can Altıner ve Schoorel ile oynayacak. Raketlerimizden Haluk Akkoyun dört numaralı seribaşı Brands, Ergün Zorlu ise Vagnozzi'yle karşılaşacak. Barkın Yalçınkale'nin rakibi ise Gransoller-Puljol. Oyuncularımıza başarılar dileriz.

Marsel tarih yazmıştı
Asıl adı Marsel Khamdamov ve Özbek Türkü olan Marsel İlhan, 2004 yılında ülkelerindeki ekonomik zorluklar ve tenisteki gelişimini daha iyi şartlarda sağlamak için annesi ile Özbekistan'dan Türkiye'ye göç etti. Türkiye çapında sıralamada 1 numara, ATP dünya sıralamasında 27 Eylül 2010 tarihli liste itibari ile yer olan 96. sıra ile ilk 100'e giren ilk Türk tenisçi ünvanına sahip oldu. 17 Ocak 2011 tarihli liste itibari ile ulaştığı yer olan 87. sıra ile tarihte bir Türk tenişçi'nin aldığı en iyi derecesini almış oldu.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA