• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Evet kadın olmaya karar verdim!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2015, 00:00
Kadınların erkekleştiği ve erkeklerin kadınlaştığı konusundaki yazıma gösterdiğiniz ilgi ve yolladığınız e-postalar için çok teşekkürler. Aynı fikirde olmamız beni cidden çok sevindiriyor, kimilerini kızdırıyor olmak daha da çok sevindiriyor! Başlığa aldığım söz bir erkeğe ait. 2015'te kadın olmaya karar veren kişi, ABD'de son yılların en çok konuşulan ailesi Kardashian'ların babası Bruce Jenner. Realty şov kahramanı bir ailenin milli ve olimpiyat madalyalı sporcu babası yani... Hikaye karışık ve uzun ama annem detaylı yazmamı seviyor, öyle yapacağım. Eski karısı ve sevgilisini öldürmek suçuyla tutuklanan ve uzun süren dava sonucu serbest kalan sporcu ve oyuncu O.J. Simpson'un avukatı olarak bilinen ünlü avukat Robert Kardashian'ın eski karısı Kris, üç çocuklu Bruce Jenner ile evlenir. 4 çocuğu vardır, Bruce'tan iki çocuğu daha olur; hikaye bu. Kris Jenner'ın büyük kızı Kim Kardashian'ın sosyal medyaya düşen seks kasetleri, ilişkileri ve çıplak pozları onu bir şov yıldızı yapar, bu ün zamanla aileye de sıçrar ve Kardashain'lar realty şov programına başlar. Bruce Jenner'ın zaman içinde defalarca yüz germe ameliyatına şahit oluruz programı izlerken, ailenin kadınlarına babalık yapan ve sahip çıkmaya çalışan efsane sporcu, tuhaf bir ruh haline bürünür. Khloe Kardashian, NBA'in en önemli isimlerinden Lamar Odom ile evlenir, boşanır. Diğer kardeş Kourtney, alkol problemi olan ve defalarca tedavi için hastaneye yatan Scott Disick ile birlikte olur ve bu yazı yazılana kadar üç çocukları olur. Küçük kızlar büyür ve biri ünlü bir model olurken, diğeri henüz yirmisine varmadan yüzünden defalarca ameliyat olarak bambaşka bir kadına dönüşür. Rob Kardashian, halkanın en zayıfıdır ve kız kardeşlerinin baskın karakterleri ve şovda ezik kalması sebebiyle kendini yemeğe verir, şişer de şişer. 1949 doğumlu Bruce Jenner, son birkaç aydır magazin dergilerine uzun saçları, makyajlı görüntüsü ve kırmızı ojeleriyle yansıdı. Kardashian kadınlarıyla yaşamanın sonucunda kadın olmaya karar veren Jenner, söylenen o ki önce göğüslerini yaptıracakmış! Şaka gibi değil mi; 5'i kendi çocuğu, 9 çocuklu bir adam; 66 yaşında bambaşka bir hayata başlamak üzere. Bence şovu bir daha bir daha izlemeli ve en azından halimize şükretmeliyiz...

Sanat ve siyasette bir kırmızı gül, bir de sarı gül

Art arda haberleri çıktı geçtiğimiz hafta. Sarıgül ve Kırmızıgül'ün... Biri işini o kadar iyi yapıyor ki ne bir sansasyona, ne bir hileye, ne de basit magazin numaralarına ihtiyaç duyuyor. Uzun zamandır gazetelerin en 'baba' isimleri röportaj kapmak için peşinde. Vermiyor, konuşmak istemiyor zira filmleri zaten yeterince konuşup derdini anlatıyor. Mahsun Kırmızıgül, son filmi 'Mucize'de Batılı bir öğretmenin Doğu'da yaşadığı macerayı yine insanı merkeze koyarak ve evrensel değerler üzerinden anlatıyor. Mustafa Sarıgül, çok kişinin bel bağladığı, CHP'yi düze çıkaracak isimdi, kahramandı! Sokaklarda sarı güller dağıttığı kadınlar onu pek severdi, her gazeteye, hafta sonu ekleri dahil röportaj verip, kıyafetlerine kadar anlatıyordu. Parti başkanı olmak için terk ettiği koltuğu oğluna devretmeye çalıştığı söylendi, bir de seçtiği yöntemlerin pek bir sinematografik olduğu... Kırmızıgül acaba Sarıgül'ün filmini yapar mı; macera nereye kadar devam edecek göreceğiz. Sarıgül eğer kendine bir 'mucize' bulmaz ise, silinecek gibi siyasetten. Yok yok, kesin film olmalı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA