• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’ye Ramazan daveti ERKİN USMAN

Çeşme'ye Ramazan daveti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.07.2013, 00:00
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, başlayan Ramazan ayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Klimatik özellikleri nedeniyle serin bir ortam sunan Çeşme'nin Ramazan ayında da ideal bir tatil beldesi olduğuna dikkat çeken Öncel, şu anda otel doluluk oranlarının yüzde 60 sevilerinde olduğunu, yaklaşık 10 gün sonra rezervasyonlarda artışın normal seyrine girmesini beklediklerini söyledi.
Son beş yıldır yüksek turizm sezonuna denk gelen Ramazan ayında belirli bir düşüş yaşandığını ama gerek oruç ayı öncesi ve oruç ayında, gerekse daha sonrasında otellerin düzenlediği kampanyalarla, yıl genelinde hedefledikleri geceleme sayılarını tutturduklarını söyleyen Veysi Öncel, "Çeşme'de bu yıl, geçen yıllarda olduğu gibi Ramazan ayının başlamasıyla rezervasyonlar çok iç açıcı değil. Bu durum tüm Türkiye'de de aynı. Bu yıl 9 Temmuz'da başlayan Ramazan ayı nedeniyle şu an otellerimizin doluluk oranı yüzde 60 civarlarında. Yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi otellerimiz kampanyalara halkı Çeşme'de tatil yapmaya çağırdı. Çünkü Ramazan'da Çeşme'nin diğer beldelere göre en büyük avantajı klimatik havası. Çeşme, oruç tutan bütün Müslüman tatilcilerin sürekli esen rüzgarımız sayesinde oruçlarını çok rahat tutabilecekleri bir beldedir. Biz 10 günlük bir süreden sonra rezervasyonların tekrar yükselmesini ve Çeşme'nin arzu ettiği doluluğu yakalamasını bekliyoruz" diye konuştu.

hayattan
Menderesli çiftçi tarife değişikliği istedi

Menderes ilçesinden 50 kadın, bölgelerinde yaşanan elektrik sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eşi Selma Yıldız'a aktarırken, bir de öneri getiriyor.
AK Parti Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, çok sayıda çiftçinin ticarethane tarifesinden elektrik kullanılması nedeni ile yüksek elektrik faturası ödemek zorunda kaldığını söyledi.
Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, Bakan Taner Yıldız'a bölgesinde yaşanan sorun hakkında bilgi verdi. Başkan Ak, "Menderes ilçemizin en önemli geçim kaynağı tarım. Tarımdaki sulamaların önemli bölümü elektrik ile yapılıyor. İlçemizdeki bazı çiftçilerimiz tarımsal sulama tarifesinden elektrik kullanırken, çok sayıdaki çiftçimizde ticarethane tarifesinden elektrik kullanıyor. Yan yana aynı ürünü üreten çiftçilerimizin farklı tarifelerden elektrik kullanması haksız rekabete ve mağduriyetlere neden oluyor" dedi.

kentten

50 yıllık Çeşme Durağı, ne oldu?

Hatay'ı Güzelleştirme ve Geliştirme Platformu Başkanı Yusuf Ziya Ulusoy şunları yazıyor:
"Bildiğiniz gibi metro eskiden Üçyol'da bitiyordu. Bu istasyonlara iki yeni durak ilave edildi. Üçyol'dan sonraki durağın adı, İzmirspor... Yeni ismi bu semtte oturanlar fevkalade yadırgadılar. 50 yıllık Çeşme durağının adı ne zaman İzmirspor oldu?
İzmirspor daha gerilerde değil mi? Otobüs Çeşme durağında duruyor, aynı durakta yolcu indiren metro treni, İzmirspor adıyla aynı durakta yolcu indiriyor. Bu çelişkiyi gözler önüne sererseniz sanırım bizim semtimizdeki insanları memnun etmiş olursunuz."

küpe
Asker için barut kokusu, lavanta kokusundan üstündür.
Cervantes

günün fıkrası
Tablo

Ünlü bir ressam kendi sergisini geziyordu. Bir çocuk kum tarbasında getirdiği bozuk paraları önüne döktü. Saydılar on dolar çıktı.
Ressam:
"Tabloyu sarıp verin..." dedi.
Sergi görevlileri şaşırmıştı:
"Neden binlerce dolarlık bir tabloyu on dolara veriyorsunuz?"
Cevap espriliydi:
"Bu tabloya servetinin tamamını verecek birisini bir daha bulamam!"

geçmişten
Sokrat'tan bir ders

Sokrat hayrını bir zengin bütün servetini ona bağışlar. Zenginin ölümünden sonra vasiyeti gereği bir çuval altın Sokrat'a teslim edilir.
Ünlü filozof altın çuvalını kayığa koyup denize açılır.
Sonra altınları denize atmaya başlar. Bir yandan da konuşur:
"Ey para! İşte seni batırıyorum ki, sen benim ruhumu batırmayasın!"

laflama
* İnsanların birbirlerine 'tahammül' edebildiği bir ülke 'tahayyül' ediyorum. Yoksa ben çok mu şey istiyorum?
* Bir ihtimal var daha... O da zaman öldürmek mi?
* Kadınlar hayatında 150 kez saçlarını değiştiriyormuş. Erkekler hep saçlarını başlarını yoldukları için böyle bir şansları yok!
* Şehirler o denli büyüyor ki, kendi şehrine yabancı 'kentini bilmezler' sardı her tarafı!
* Bence akıbetleri adlarında gizli. Kadınlar hep erkekleri neden kekler?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA