• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme ve Alaçatı’ya taksi aranıyor ERKİN USMAN

Çeşme ve Alaçatı'ya taksi aranıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2013, 00:00
Alaçatı bölgesi başta olmak üzere Çeşme'de büyük bir taksi sorunu yaşandığını belirten Yakup Demir, taksi sayısının azlığı nedeniyle halkın mağdur olduğunu söylüyor.
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı ve Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, durumun Çeşme markasına yakışmadığını vurguluyor.
Kış aylarında ilçe ve nüfusuna yeterli gelen taksi sayısının yaz aylarında ise büyük bir soruna dönüştüğüne dikkat çeken Demir şöyle konuşuyor:
"Turistlerin büyük bölümü kendi araçları yerine uçakla gelmeyi tercih ediyor. Bu nedenle de kent içinde gezmek, yemek yemek, eğlenmek gibi ihtiyaçları için de taksi ihtiyacı doğuyor. Otelden dışarı çıkmak için resepsiyondan taksi talep ettiklerinde ise ne yazık ki taksi bulmak mümkün olamıyor. Taksi sayısının 2 kat artırılması gerekiyor."
* * *
Çeşme'de 55-60, Ilıca'da 9 civarında Alaçatı'da ise sadece 5 taksi bulunduğuna dikkat çeken Demir şöyle devam ediyor:
"Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri taksi bulabilmek mucize. Müşterilerimiz mağdur olmasınlar diye onları kendi araçlarımızla gitmek istedikleri yere bırakıyorsak da bununla başa çıkmak mümkün olmuyor. Otelden geziye çıkmak isteyen ziyaretçilerin sorununu çözsek de gidilen yerde de sorun yaşanıyor. 'Alaçatı'da taksi bulamıyorum, mahsur kaldım' diye oteli arayan turistler dahi oluyor. Alaçatı Belediyesi ve Çeşme Belediyesi'ne bu sorunu çözmeleri için başvurduk. Çeşme ve Alaçatı belediyelerine bu sorunu aktaralı 3 yıl olmasına rağmen hala çözülmedi. Bu sene Çeşme Belediyesi'nin bir miktar taksi artırımı yapacağını duyduk fakat Alaçatı'dan henüz böyle bir bilgi gelmedi."

Rotaract'larda yeni dönem
2440. Bölge'nin önemli kulüplerinden olan İzmir Rotaract Kulübü'nün başkanı Öznur Ecemiş başarılı bir dönemin ardından bayrağı Cem Günalp'e devretti. Güral Residance Roof Garden'da gerçekleşen törene 2440. Bölge Rotaract Temsilcisi Rana Kesken Nazlı, 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği Yönetimi ve İzmir Rotary Kulübü geçmiş ve yeni dönem başkanları katıldı.
İzmir Rotaract Kulübü, Başkan Öznur Ecemiş döneminde uzun süre hafızalardan silinmeyecek projelere imza attı. Bu yıl 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği tarafından BRT Özel Ödülü, En İyi Kulüp Hizmetleri Projesi ve En İyi Basın ve Halkla İlişkiler ödülünü alan kulüp 7'den 77'ye Kıyı Temizliği Projesi ile ERIC Best European Social Project'e ilk beşe girerek ülkemizi Avrupa'da temsil etmenin gururunu yaşadı.
Öznur Ecemiş'i dinleyelim:
"Kulübümüz özellikle EXPO 2020 tanıtım toplantısı, 7'den 77'ye Kıyı Temizliği Projesi, Alsancak Rotaract Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz 1/88 İçin Umut Ol Konseri ve gelirini Ms Derneği'ne bağışladığımız Hizmette 30. Yıl Konseri ile ulusal ve yerel medyada sıkça yer almayı başardı. Bu yıl Rotaractlarla Alaçatı'da sörf ve geleneksel rotatreking organizasyonlarımızı rekor katılım ile gerçekleştirdik. Kulübümüz bu yıl iki kulüp ile twin club anlaşması imzaladı. Bilişim alanında ise Time For Rotaract ile yine fark yaratan bir projeye imza attık."

küpe

Budala ile parası, uzun zaman bir arada duramaz.
Bernard Shaw

günün fıkrası
Sebep sensin...
Maria'nın kocasını gömmüşlerdi. Cenaze kafilesi mezarlıktan dönerken, kadıncağız papazın yanına sokuldu ve sordu:
"Peterciğim şimdi acaba nerede dersiniz?"
"Olsa olsa, cennetin kapısındadır Maria..."
"Allah, Allah.." Niçin kapı önünde olsun? İçeri giremiyor mu acaba?"
"İyi adamdır diyerek içeri girmesine müsaade ediyorlardır ama boynuzları o kadar uzamış ki, geçebilmesi için cennetin kapısını genişletmeye çalışıyorlar galiba..."

laflama

* Ben gelişi güzele güzel demem. Güzel derli-toplu olmayınca!
* "Sevgi kuşun kanadında" eksik. "Sevgi kuşkunun kanadında" desek daha doğru olur!
* Her güzele meyil verme... Ya dırdırı çekilir, ya çekilmez!
* Çok seversen aşk olur. Hayır. Yalnızca aşık usandırır!
* Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmuyorlar. Çünkü, herkesin doğrusu başka bu sıralar!
* Bir çobanın oyu ile benim oyum eşit mi? Hiç o tartışmalara girmeyeceğim. Ama çoban kira vermez, dolmuş ya da otobüs beklemez, korna sesi duymaz... Dilerse sağdığı sütü içebilir. Ben bir paket süt almak için en az 2 TL ödemek zorundayım, zorundayım, zorundayım. Ahhh depresyondayım!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI