• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Foça’da siyaset  ne alemde?... ERKİN USMAN

Foça'da siyaset ne alemde?...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.08.2013, 00:00
Foça'da siyaset demek, CHP demek! Kimse aksini iddia edemez! İlçede yaklaşan yerel seçim öncesi belediye başkanlığına partinin iki güçlü ismi aday, mevcut başkan Gökhan Demirağ ve ilçe başkanlığından ayrılan Osman Mert... İki dönemdir Foça'da başkanlık yapan Demirağ, "üçlemeyi" düşünüyor. "Tabana" dayalı siyaseti benimsemiş! Çok "eleştirildiğinin" de farkında. Demirağ, "Eleştiriye açığız, demokrasi anlayışımız bu... Ama yapıcı eleştiri olmalı. İlk seçimi 9 oyla kazanan partiyi, yüzde 60.7'ye getiren de biziz. Foça'daki 25 yıllık CHP iktidarı yükselerek sürecek" diyor...
Osman Mert ise esnaf kökenli. Milletvekili adaylığı, meclis üyeliği, ilçe başkanlığı. Şimdi de belediye başkan aday adaylığı. Son 5 yıla sığdırmış bu görevleri. En çok kullandığı ifade: "Örgütümün, üyelerimizin, Foçalının hizmetkarıyım." Mert, partisinin demokrasi ile adayı belirleyeceğinden emin. Mert'in yerine CHP İlçe Başkanlığı'nı üstlenen Günal Biçer ise, "objektif" kriterlerde çalışacaklarını, amaçlarının, "Daha yüksek oy oranıyla yerel iktidarlarını güçlendirmek" olduğunu söylüyor... AKP ve MHP'de "sessizlik" hakim... Fısıltı bile yok... Belli ki ortam izliyorlar! Foça'da belediyecilik yapmak gerçekten "zor". Kapatılan 3 beldeden sonra "saha" çok büyüdü. En iyi verilen hizmet, çöplerin hep zamanında toplanması... Ama Yenifoça'nın özellikle her anlamda hizmet ve yatırım beklediğini söylemek de boynumuzun borcu...

Bornova'da Olgun Atila sesleri...

Bornova'da özellikle Çamdibi, Altındağ, Pınarbaşı'nda Olgun Atila'ya "Aday ol" baskısı var. Özellikle Altındağlılar hemen hemen her gün toplandıkları kahve ve restoranlarda Olgun Atila'nın adaylığını tartışıyor ve ardından bu genç siyasetçinin evinin yolunu tutuyor. Bu gösterilerin asıl deestekleyicileri de Bornova'daki hemşeri dernekleri. Bunlarının önemli bir kısmı da göçmen ağırlıklı...
Bu derneklerin sözcüleri, "Beş yıldır Bornova ve İzmir Büyükşehir Belediye meclislerinde görev yapan Olgun Atila artık Bornovalılara hizmet etmeli" diyor ve ekliyor:
"Bunun zamanı geldi. Artık hizmetin hedefinde Bornova olsun..."
* * *
AK Parti Bornova Teşkilatı'nda da İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Belediye Meclis Üyesi Salih Bölük, İl Genel Meclisi Üyesi Lütfü Tavşanlı'nın adaylıkları konuşuluyor.
Siyasete doymayan Cengiz Bulut'a sorduk:
"Siz ne yapacaksınız?"
Cevap şöyle oldu:
"Ben görev adamıyım. Verilirse görevden kaçmam..."

ege'den
Haydi, Aliağa'daki Barış Şenliği'ne

Türkiye'nin tek Emek ve Barış Şenliği, İzmir'in Aliağa ilçesinde 30 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Aliağa Belediyesi, 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği'nin tüm hazırlıklarını tamamladı. Üç gün sürecek şenlik kapsamında, konserler, paneller, çocuk etkinlikleri, sergiler ve çeşitli kültürel sanatsal etkinlikler gerçekleştirilecek.
Her akşam 2 konserin gerçekleşeceği şenlikte, sanatçılar Göksel, Şevval Sam, Sümer Ezgü, Nurettin Rençber, Pinhani ve Seda Bingöl sahne alacak.
* * *
Her yıl, Türkiye ve dünyadaki siyasal, sosyal sorunlar, emek, çalışma yaşamı, barış arayışları ve toplumsal gelişmelerin aydınlar, gazeteciler, siyasetçiler ve sendikacılar tarafından tartışıldığı bir platforma dönüşen şenlikte bu yıl Gezi Parkı eylemlerinin sonuçları konuşulacak. 30 Ağustos Cuma saat 18.30'da Emek ve Barış Yürüyüşü ile başlayacak olan şenlik 1 Eylül gecesi Sümer Ezgü konseriyle sona erecek.

küpe
Herkesin istediğini yapabileceği bir yerde hiç kimse istediğini yapamaz.
Roosewelt

günün fıkrası
Trabzon'da iyileşemeyen Temel, İstanbul'a gelip tavsiye üzerine bir doktora gider.
Muayene sırasında vücudundan doktorun genzini yakacak kadar kötü bir koku etrafa yayılmıştı.
Doktor reçeteyi yazarken oldukça sinirli bir şekilde, "Sık sık yıkansanız, sizin için iyi olur" deyince Temel hemen cevap verir:
"Memleketteki doktor da öyle söylemiştu da, pen yine size bi cörüneyum demiştum..."

laflama

* Yok katır inadı, yok keçi inadı. Yalan annem-babam yalan. Kadının inadından ötesini tanımam bak!
* Oğluma "Büyüyünce ne olacaksın kerata?" dedim... "Türkiye benimle gurur duysun yeter bana" dedi... Anlaşılan çocuğun yanında haberleri izlememeliymişim!
* Mustafa Topaloğlu gibi güzide bir sanatçımızın "Felsefe yapma" diye bir şarkı yaptığı bir ülkede "Niye Türkiye'de felsefe gelişmiyor?" diye hayıflanmak sanırım abesle iştigaldir!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA