• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı’ya iddialı projeler var ERKİN USMAN

Bayraklı’ya iddialı projeler var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2014, 00:00
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, biri sohbetinde Ege- Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı şöyle tanımlamıştı:
"Dağı taşı evlerle donatan delikanlı..."
İşte o Hüseyin Aslan, şimdi Bayraklı Belediye Başkan adayı.
Hedefinde, boş dağlar yok ama, gelişigüzel, plansız-programsız doldurulmuş dağları düzeltmek, buralarını yaşanabilir alanlar yapmak var.
* * *
Hüseyin Aslan, düzenlediğe basın toplantısıında "Bayraklı'da kavga etmeyecek, uzlaşacağız. Tehdit etmeyecek, ikna edeceğiz" diyor.
İlçeyi marka kent yapacak teleferik hattından eğlence ve spor adasına 5 vizyon, 200'ü aşkın da sosyal, kültürel ve ekonomik içerikli projeyi kamuoyuyla paylaşan Aslan ekliyor:
"Kentsel dönüşümde hakkı ve halkı esas alacağız, işsizliği Bayraklı'dan silip atacağız. Çarşıyı 24 saat yaşar hale getirmekle kalmayacak iki kavşağı bir araya getirerek, İzmir'in en özel kent meydanını yaratacağız" dedi.
Aslan, "İzmir'in kuruluşuna tanıklık eden tarihi değerleri yeryüzüne çıkararak, Smyrna Meydanı'nı yeniden düzenleyerek, Bayraklı'ya bir tarihi kent kimliği kazandıracağız" dedi. Ayrıca İzmir'in en büyük kent meydanını Bayraklı'da yapacağını ve Barış Anıtı'ndan bir teleferik hattı kurarak, Bayraklı'yı hem kentsel yaşam hem de turistik alanda bir cazibe merkezi haline getireceğini anlatan Aslan, Sevgi Yolu Çarşısı'nı da yeniden düzenleyerek, 24 saat yaşayan canlı ve sosyal hayatın da bir parçası olan alışveriş merkezi yapacağını söylüyor.
Aslan, bu arada Bayraklı halkını deniz ile buluşturacak körfezde bir eğlence adası ve deniz suyu havuzu inşa ederek, Bayraklı'ya bir turizm kenti vizyonu ve eğlence merkezi kimliği kazandıracağını vurguluyor.
* * *
Aslan, bu projelerini yerel ve ulusal medyanın üst düzey temsilcilerinin katıldığı toplantıda ayrıntılarıyla paylaştı. Bayraklı'nın İzmir'in en stratejik noktası olduğunu, öncelikle ilçede olmayanları tespit etmekle işe başladıklarını kaydeden Aslan, "Bayraklı'da insan odaklı bir yönetim yok. İnsanları öteki görmeyen bir anlayış yok, demokrasi yok. İş yok, aş yok, eğitim yok, sağlık yok, istihdam yok, altyapı yok, otopark yok, yol yok, yeşil yok. Sinema yok, tiyatro yok, park yok, gençlere destek yok. Aidiyet duygusu yok. Tüm bunları birleştirdiğimizde de Bayraklı'da geleceğe güven yok. İşte biz tüm bu yokları varlığa dönüştürmek için yola çıktık. Yoklukları varlığa dönüştürmek için varız dedik" ifadelerini kullandı.
İşte Aslan'ın Bayraklı projeleri:
* Smyrna Kenti ortaya çıkarılacak.
* Barış Anıtına teleferik hattı kurulucuk.
* Eğlence ve Spor Adası- Deniz suyu havuzu
Bayraklı Çarşısı uluslararası bir alış-veriş merkezi olacak.
* Bayraklı Meydanı kurulacak.

kentten
Çeşme'yi Avrupa ile buluşturan adam!

Yıllar önce Almanya'dan Türkiye'ye turist getirmeye başlayan ve zaman içinde dev bir turizm kuruluşu olan Öger Tours'u sattıktan sonra satış anlaşması gereği bir süre piyasalardan uzak kalan Vural Öger, kurduğu yeni şirketiyle Berlin'de gövde gösterisi yaptı. Özenle dizayn edilmiş V.Ö. Travel standında bir kokteyl veren Vural Öger, sektör temsilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı, adeta 'Nerede kalmıştık' mesajı verdi.
Kokteylde Çeşme Aktüel dergisine bir demeç veren Vural Öger, Çeşme'nin de programlarında yer aldığını, Çeşme'nin uygulamalarıyla turizmde tüm Ege'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Öger, "Çeşme'yi seviyorum. Çeşme'de oluşan butikvari turizm umarım Ege bölgesindeki diğer destinasyonlar tarafından da aynı şekilde uygulanır" diyor ve ekliyor:
"Ege'nin geleceği bence çok enteresan olacak. Butik turizmi Alaçatı'da başladı. Yani oteldeki butikvari bir hava, servisteki butikvari hava, çok daha yüksek fiyatlarla pazarlanabilir. Antalya bölgesinden çok daha karlı operasyon da yapılmış olur. Bin kişi yerine 100 kişi gelsin, ama daha çok kazanın. Ege'nin geleceğinde bence bu olmalı. Ortanın üzerindeki Almanlar ve diğer Avrupalı'nın gelip rahat edeceği bir ortam yaratmak, Ege'nin geleceğinde bence ana unsur olacaktır."
Öger, şunları söyledi: "Ege'nin önemli destinasyonlarının doğal güzelliklere, tarihe, antik kalıntılara sahip olduğunu, Ege'de otelden çıkan turistin hayata girdiğini, ama bunu Antalya'da yapamadığına dikkat çeken Vural Öger, "Burada şunu ısrarla söylemek istiyorum, 'Herşey Dahil' sistemini alırlarsa Ege Bölgesi'nde turizm biter. Lütfen butikvari iş yapalım. Bed-breakfast / Oda-kahvaltı verelim. Gerisi turiste kalsın. Çünkü Ege Bölgesi onlara tarihi ve doğa güzellikleri de sunuyor. Çeşme, Foça, Ayvalık'ın bir geçmişi var. Turist otelden çıkarsa oralarda turizm de gelişir."

küpe
Yoksulluğun hüküm sürdüğü yerde, ne utanma kalır, ne suç, ne namus, ne de ruh.
Balzac

günün fıkrası
Eleman

Bir pastane sahibi, dükkanında çalışmak üzere tezgahtar arıyordu. Gazeteye şöyle bir ilan verdi:
"Eli işe yatkın, dürüst, çalışkan ve şeker hastası bir eleman aranıyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA