• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Köşe Vuruşundan Gooool! ERKİN USMAN

"Köşe Vuruşundan Gooool!"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2014, 00:00
Recai Şeyhoğlu! Bir deli fişek adam. Her zaman zinde, her zaman dinç. İki kere üst üste telefon görüşmesi yapsanız aynı noktada yakalamak mümkün değil. Yıllar yılı ülkesine hizmet edip emekli olmuşsa da köşesine çekilmemiş. Onu tanıdığım günden beri şuna tanık oluyorum. Her sabah erkenden kalkar, yelpazenin sağından solundan gazeteleri yutarcasına okur. Okuduğunu da kendine saklamaz. Gün içerisinde ama yüz yüze ama telefonla, görüştüğü kim varsa gazetelerden süzdüklerini paylaşır, uyandırır. Sadece bu kadar mı? Değil. Süzgecinden geçirdiklerini yazıya da döker. İşte o yazılar yeni bir kitaba dönüştü bugünlerde. Adı da "Köşe Vuruşları."
Şeyhoğlu'nun on altıncı kitabı "Köşe Vuruşları"nda yer alan yazılar daha önce Gündem Otuzbeş'te, Yurtege'de, Kurşunkalem'de yer almış. Yazıları okuyanlar için bir anımsatma, okumayanlar içinse uyandırma niteliğinde bir kitap olmuş.
Yazıları okurken Recai Şeyhoğlu'nun genel karakterini de görebiliyorsunuz. Bu da demek oluyor ki yazar, "öyle yazsam ne derler, böyle dersem ne olur?" diye düşünmemiş. İçinden geldiği gibi, otosansürsüz yazmış, ağzına geleni söylemiş. Malum bugünlerde bu şekilde söylemek ve yazmak herkesin harcı değil. Bir cesaret timsali karşımızda duruyor yazar.
Kitap "emperyalizme, gericiliğe direnen, teslim olmayan yiğit Suriye halkına..." atfedilmiş. Duyarlı bir aydın duruşudur bu ithaf. Bir sınıf dayanışmasıdır. Acıya ortak olmaktır. Kitaptaki yazılara gelince, tamamı güncel. Gündemin hızla değiştiği ülkemizde doğru tespitlerin de katkısıyla ilgiyle, bir solukta okunuyor kitap. Şeyhoğlu'nun kaleminin akıcılığının da hakkını vermek gerekiyor tabi.
Yazılarda kullanılan alıntılar yerli yerinde ve çok çeşitli. Bu da Şeyhoğlu'nun iyi bir okur olduğunun göstergesidir. İyi bir okur olmanın yanında çok da dikkatli. Bir gazeteci titizliğinde okumalar yaptığı belli oluyor.
Eğitimci, yazar, kütüphaneci, gazeteci... Bütün bu kimlikleri bir arada toplayabilecek kaç kişi tanıyorsunuz ki? Aydın bakışı, yurtsever duruşu kitabın her satırında gözlenebiliyor. Ve iddia ettiklerine karşılık öyle değil, böyle olacak dedirtmiyor. Kurusıkı sallamıyor. Uzun sözün kısası, Şeyhoğlu, köşe vuruşundan golü atıyor!
Mehmet Özçataloğlu

İlhan Kaya: Çamdibi, Mavişehir gibi olacak
AK Parti Bornova Adayı İlhan Kaya, güngörmüş, eski bir siyaset adamı.
Bu alemin bilge kişilerinden...
Kaya geçtiğimiz hafta içinde, Naldöken'deydi.
İzlenimlerini şöyle aktardı:
"Naldöken'i gördüm. Yağmur altında esnafı ziyaret ettik. Pazaryerinde vatandaşlarla sohbet ettik. İki kez ayakkabı değiştirmek zorunda kaldım. Gerçekten içim yandı. Bir vatandaşımızın evine konuk olduk. Elektrik ve su sıkıntısı var. Keşke belediye zamanında kaçak yapılaşmaya göz yummasaydı. Üniversite hocalarımızı ziyaret ettiğimizde de konu gündeme geldi. Maalesef kaçak yapılaşmada 2. sırada İzmir geliyor."
Yapılaşma ve altyapı anlamında sıkıntı yaşanan bölgelerde, sorunları çözmek için hükümetle işbirliği yapmanın öneminde de değinen İlhan Kaya, kentsel dönüşüm için önceliklerinin vatandaşların rızasını almak olduğunu belirtip ekliyor:
"Önce vatandaş bu konuda ikna olmalı. Henüz ikna olmuş değil. Biz öyle bir hamur ortaya koyacağız ki vatandaşların yüzde yüzünün rızasını alacağız. Biz vatandaşın gönlünün razı olmadığı hiçbir işte olmayız. Gerekirse yeni hazine arazileri bulacağız. Örnek olarak Çamdibi'nde birkaç pilot bölge belirleyip Mavişehir statüsünde bloklar inşa edeceğiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA