• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aliağa’da son tango ERKİN USMAN

Aliağa'da son tango

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2014, 00:00
Aliağa'nın sürekli göç alan bir kent olması yerli halkı, belediyecilik tarihini bilen kişiler olarak dışarıdan göç eden halk gözünde bir nevi referans gösterici konumuna getiriyor. Pazara veya taksiye binip konuyu biraz seçime getirdiğinizde duyduğunuz şeyler arasında sık sık dile getirilecektir kararsızların tutumu. Aliağa'da yerli halk bariz biçimde sonradan gelen kararsız seçmen için referans alınıyor.
* * *
Ortak düşünce ise son 10 yıldır zaten yerinde sayan Aliağa'da eğer bir kez daha yanlış tercihler yapılırsa bir 5 senede sorunlarının üst üste bineceği korkusu. Bunda Aliağa'nın en hareketli sanayi kenti olması ve hızla artan göç etkili. Son 18 güne girilirken partici seçmen dahi ara sıra bu durumu düşünüyor. Ve yüksek ihtimaldir ki artık kararsızların dahi kararlarını netleştireceği son 10 günde partici seçmenin de içinde yaşadığı kentin geleceği konusunda düşünüp particiliğini törpüleyecektir.
* * *
Hakkı ülkü Aliağa için ne kadar güven demekse, diğer adaylar da bir o kadar risk demek aslında. Bunu sokağa indiğinizde net bir biçimde gözlemleyebilirsiniz. Köy ve mahalle gezileri, esnaf ve dernek ziyaretlerinde farkına vardığımız bir nokta ise Aliağa'nın içinde bulunduğu sorunlar yumağı, CHP'nin Aliağa'da halkın isteklerini hiçe sayıp dayattığı aday, başarısız ve halktan kopuk belediyeye karşı insanların artık tahammüllerinin kalmadığı durumudur. Bu insanlarda ciddi gelecek kaygısına yol açmış.
Hakkı Ülkü onlara tekrardan iyimser bakabilmeyi vaat ediyor ve Aliağa halkı buna yok demeyecek kadar hem çaresiz hem de vefalı bir portre çiziyor.

Müyesser Abla'ya şükran plaketi
Müyesser Turfan, Aktif Emekli Kadınlar Derneği'nin hem kurucusu hem de genel başkanı.
Ülkenin en ektili emekli kurumlarından biri olan bu dernek 1990 yılında kuruldu. Müyesser Turfan da o günden bu yana genel başkan.
Geçtiğimiz yıl başından sonra, Müyesser Turfan bazı üyelerin ilgisizliği karşısında yönetimi topladı ve derneği kapatma kararı aldı ve bu kararı da yugulamaya koydu.
Aktif Emekli Kadınlar Derneği'nin böyle kapatılması yurt genelinde üzüntü yaratırken, Turfan kararından dönmedi ve kasada biriken paraları da Kızılay'a ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ne makbuz karşılığnda devretti.
Önceki akşam düzenlenen veda yemeğine katılan Kızılay temsilcileri Müyesser Turfan'a teşekkür plaketi verdi.

AK Parti, Ödemiş'te atakta
Ödemiş'ten AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayı olan İzmir eski Milletvekili Erkut Şenbaş ve oğlu Sedat Şenbaş, Muhtarlar Derneği'ne ziyaret gerçekleştirdi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran bu ziyaret nedeniyle yaptığı konuşmada, "Erkut Bey, İzmir milletvekili olduğu dönemden beri Ödemiş'le olan bağlarını bugüne kadar kesmemiş, siyasetin ağabeyi olan değerli bir işadamıdır. Biz dernek binamızı kurduğumuzda şu an kullandığımız tüm masa ve oturma gruplarını bize hediye ederek derneğimize olan ilgisini ve katkısını her zaman sürdürmüştür" dedi.
Sedat Şenbaş yaptığı açıklamada, "İlk işimiz seçimlerden sonra, Ödemiş sporla ilgili eksiklikleri düzeltmek olacak. Ödemişspor için ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.
AK Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Adayı Erkut Şenbaş'ta şunları söyledi: "Yeni Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre, muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. Mahalli idarelerin yapısı daha da güçlenecek ve daha fazla hizmet alma imkanına kavuşacak."

küpe
On insan bir sofrada yemek yer, iki köpek bir leşin başında uyuşamaz.
Sadi

günün fıkrası
Balık

Adam kahvesini yudumlarken, karısı yumuşak bir ses tonuyla, "Aşkım..." demiş ve eklemiş:
"Geçen nisanda bir hafta sonu balığa gitmiştin ya..."
"Evet..." demiş adam.
"Ne oldu?"
Karısı tamamlamış:
"Dün o gece balık seni aradı bi tanem. Hamileymiş..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA