• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vali’ye haksızlık yapılmıyor mu? ERKİN USMAN

Vali'ye haksızlık yapılmıyor mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.03.2014, 00:00
Siyasetin bu kadar gerginleşmesi kimin yararına? Bu konuda halka bir şeyler soran var mı peki? Yerel seçimlere gidiyoruz ama adaylar tanınmıyor. Ortada ciddi proje filan da yok. Eskilerin derlemesi... Aslında bu yerel seçim mantığına da uygun değil. Ancak... Yine de halk sessiz ve derinden kendisi için çalışacak adayları seçecek gibi görünüyor.
Son günlerde İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun TOMA'lara su vermesi tartışması çokça konuşuluyor. 'Vermedim' dese de fotoğraflar gerçeği ortaya koyuyor. Nitekim sonra da bir özür geldi, 'evet verilmiş' diye.
Ama bir başka konu halkı son günlerde çok rahatsız ediyor. İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sürekli İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı hedef alması. Son olarak da 'Adayın Valisi' demesi. Bu değerlendirme halkı da rahatsız etti. 'Vali beye haksızlık yapılıyor' serzenişleri arttı.
Öyle ya, biri 'halkın ve devletin valisi', diğeri de 'halkın başkanı' olmak isteyen bir aday. Üstelik ikisi de; Aziz Bey seçilirse birlikte çalışacak. Kocaoğlu'nun Vali Toprak'a yönelik değerlendirmeleri halkın çoğunluğu tarafından endişe ile izleniyor. Gerçek bu! Çünkü halk daha çok barış ve sevgi, uzlaşı ve hizmet istiyor. Bunu dile getiren adaylar ön plana çıkacak gibi...

hayattan
Afişe saldıran canlıya ne yapar

Son günlerde afiş ve posterleri sürekli saldırıya uğrayan Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Hakan Tartan oldukça dertli. Haklı da... Bir 'sevgi ve hizmet adamı' olarak tanınan, son anketlerde kendisine verilen destek yüzde 65'lerde çıkan Hakan Tartan, bu muameleyi hak etmiyor. Ortak görüş bu.
Demokrasi çok seslilik rejimi. Herkesin kendini tanıtım hakkına saygı duyulmalı. Önce posterleri yırtılan, sonra gözü oyulan ve kulağı kesilen, son olarak da pankartı kurşunlanan Tartan'ın tek tük afişleri de arka arkaya kaldırıldı.
'İzmir sevdalısı' ve 'İzmir çocuğu' kimliği ile tanınan ve sevilen Hakan Tartan'a yapılan saldırıların O'na olan sevgiyi azaltacağını düşünenler yanılıyor. Bence tam tersi oluyor. Halk Tartan'a daha çok sahip çıkıyor. Ve dillerde de şu değerlendirme: 'Yıllardır bu kente onuru ile hizmet eden, bizim çocuğumuz Hakan Tartan'ın afişine saldıranlar, tahammül edemeyenler yarın iş başına gelirse neler yapar.'
Düşünmesi bile ürkütücü... O yüzden de bakıyorum Hakan Tartan her yerde 'Huzurumuz kaçmasın, ağzımızın tadı bozulmasın' diyor. Bir bildiği var tabii!

yayın dünyası
Erdoğan, bu kitabı elinden düşürmüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesindeki yoğun miting programına rağmen kitap okumaya da zaman ayırıyor. On binlerce vatandaşa hitap ettiği İzmir mitingi sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerin konuşulan kitabı Ruhlar Kuyusu'nun kapağını araladı. Mehdix ve Sır Küpü kitaplarındaki öngörülerinin büyük oranda gerçekleşmesi ile dikkat çeken Turgay Güler'in son romanı Ruhlar Kuyusu akıcı ve sürükleyici üslubuyla, okurların beğenisini topluyor. Bir haftada 25 bin satan sıradışı üçlemenin sonuncusu Ruhlar Kuyusu'nun bu derece merak uyandırmasının sebebi ise Güler'in önümüzdeki günlerde Türkiye'de ve dünyada neler olacağına dair öngörülerine bu romanda yer vermesi. Şimdiden okurlar tarafından Güler'in öngörülerine ilişkin yorumlar ve tartışmalar yapılmaya başlandı.

küpe

Acı kısadır, neşe ise sonsuzdur.
Schiller

günün fıkrası
Siyah tablo

Adam sergide resimleri inceliyordu.
Tamamı siyaha boyanmış bir tablo önünde durdu. Uzun uzun baktı. Neden sonra, arkasından bir ses geldi:
"Anlamadın galiba..."
Adam sesin geldiği tarafa döndü. Ressamla yüz yüze geldiler.
Bu defa adam:
"Ama bunun tamamı siyah. Bir şey göremiyorum ki..." dedi.
Ressam cevap verdi:
"Tabii göremezsiniz. Çünkü, tablonun adı Karanlıkta Kavga Eden Zenciler"

laflama
* Bir gider, bin geliriz. Bin gideriz, ordu olur, döner işgal ederiz.
* Sen ağa ben ağa.... Hırgür çıkacak bak hacı, azıcık çekil sağa!
* Hasretinden prangalar eskitmedim belki ama çook çerez tükettim çoook.
* Çökertmeden çıkamadım ama zıvanadan çıktım be Halil'im. Aman başım selamet!
* Bana kara diyen dilber... Dün ak dediğine bugün kara deme de, bana kara de!
* Bana kıro diyen dilber... Sanki baban Galler Dük'ü!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA