• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşte gelecek, işte KSK’nin çocukları ERKİN USMAN

İşte gelecek, işte KSK'nin çocukları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2014, 00:00
Kuruluşundan bu yana KSK'nin doğal altyapısı hep okullar olmuştur. KSK, birçok okullu sporcusuyla tüm branşlarda başarıdan başarıya koşmuştur.
Özellikle kırklı, ellili yıllarda, Karşıyaka Lisesi'nin futbol takımındaki yedi-sekiz sporcu, KSK'nin omurgasını teşkil etmiş. Lemi Yerli, Orhan Erkmen, Kemal Örgev, Orhan Şatafatlı, Özcan Öngen, Erdoğan Hamurcu, Erdoğan Heper, Ergun Öztuna, Nusret Çelikörs, Niyazi Koparal, Ali Ulvi Kiremitçi, Muhip Çağlıdil, Erdoğan Bumin gibi ilk akla gelen isimler, yıllarca KSK formasını giyen Karşıyaka Liseli öğrencilerdi.
Sadece futbolda değil atletizmde de Oktay Karakulak, Fikret Elbirlik, Mustafa Savcı, Ergun Gökkızıl, Sevim Batur okullu olarak KSK formasını yurtiçinde yurtdışında başarıyla temsil etmişlerdi. Unutulmaz isim, Böğürtlen Şeşbeş ise okul kulüp işbirliğinin mimarı, KSK'nin de yüzme ve su topu takımlarının hem sporcusu hem de yöneticisiydi. Diğer branşlardan da örnekler verilebilir...
Okul takımlarının sporcuları için öncelikli amaçlardan biri de KSK'de oynamaktı. Bu amaca ulaşan Karşıyaka Liseli, Çetin Taşkıngenç, Cengiz Uziş, Cengiz Uzel, Somer Terzioğlu, Ertem Dalman, Ünal Büyükaycan, Atila Uzel, Mustafa Kendirci, Özer Salnur, Metin Özpetek, Murat İşçimenler, Ersin Kor, Çelik Gökmen, Nuri Sakal, Sezai Engür, Necat Kuymulu, Zafer Atalay, Mehmet Erişkin, Bilge Ayken, Mehmet Akay, Mehmet Zengel, Rıza Küntür, Atilla Karabece ve daha birçok isim KSK formasını giymiş sporculardı.
KSK, basketbolda altyapıdan gelen sporcularla kazandığı şampiyonluklarla ülke genelinde incelenen, imrenilen, izlenilen örnek bir kulüp olmuş, bu özelliğini de yıllarca sürdürmüş ve sürdürmektedir.
Daha sonraki yıllarda özellikle seksenlerde, camianın sevilen ismi İbrahim Koç'un kulüp başkanlığında, 'Kalıcı başarıya giden yol altyapıdan geçer' felsefesiyle yola çıkan idealist altyapı yöneticileri ve antrenörleri, okullara yöneldi. Sonucunda; Karşıyaka Lisesi'nin basketbol takımı oyuncuları, Suat Olca, Cihangir, Kemal, Cüneyt Bumin, Türker Sarıkol, Levent Türknas, Kaya Peker gibi daha birçoğu, KSK'nin şampiyonluklarında büyük pay sahibi oldu.
Futbolda ise dünya ikincisi olan Şemikler Lisesi futbol takımı oyuncuları, aynı zamanda KSK'nin profesyonel takımlarının lisanslı sporcularıydı. Diğer branşlarda da yeşil-kırmızı aşığı birçok sporcu, okullardan gelmekteydi.
Günümüzde Karşıyaka 1912 Derneği, öylesine önemli ve değerli bir çalışma yapıyor ki KSK'nin gelecekteki taraftar ve elit sporcu profili şekilleniyor. KSK'nin yarışmacı takımlarının tüm müsabakalarında, tribünler genç taraftar gruplarıyla hınca hınç dolacak, nitelikli sporcular mutlaka çıkacaktır. Öğrencilere yaşadıkları kentin tarihini öğretmek, Kaf Sin Kaf aşkını aşılamak ve sporu sevdirmek adına değişik branşlardan KSK'li sporcularla Karşıyaka'daki ilkokulları ziyaret ediyorlar. Öğrencilere 'Her atkı, geleceğe bir katkı', 'Ağaç yaşken eğilir' söylemleriyle yeşil-kırmızılı atkılar takılıp çeşitli hediyeler veriliyor.
Bu etkinliklerde, yaşamları KSK üzerine odaklanmış iki ismin özverilerini alkışlamak gerek; KSK'nin önceki yüzücülerinden Mustafa Karluk, Karşıyakalı olmanın ayrıcalıklarını ve keyfini minik öğrencilere anlatırken, fotoğraf arşiviyle İzmir'in ve Karşıyaka'nın belleği Vehbi Moğol, hazırladığı Karşıyaka ve KSK görselleriyle Karşıyaka tarihini anlatarak öğrencileri adeta büyülüyorlar. Coşku, gidilen her okulda, adeta 'Karşıyaka Arena'yı yaşatıyor. Ne denli yazılsa, anlatılsa, görsellerden izlense de o miniklerle aynı havayı solumak bambaşka bir şey...
'Ağaç yaşken eğilir' atasözü, bu etkinliklerde öylesine anlamını buluyor ki... Kaf Kaf çeken minikleri görüp de duygulanmamak ne mümkün!... Yumruk olmuş kolları inip kalktıkça, şah damarları genişledikçe genişliyor, yüzlerindeki sevda, gözlerinde çakmak çakmak ışık oluyor saçılıyor, Karşıyaka'nın aydınlığı oluyor... İzleyenlerin ortak cümlesi, kendiliğinden dökülüyor titreyen dudakları arasından; 'İşte gelecek', 'İşte KSK'nin Çocukları'...

kentten
Kamil Acun'u kaybettik

İzmir'in tanınmış isimlerinden, birçok ilde emniyet müdürlüğü yapan Şırnak eski Valisi Kamil Acun, 78 yaşında yaşamını yitirdi. Dün gece Karşıyaka'daki evinde kalp krizi geçiren Kamil Acun'un cenaze namazı yarın öğle namazından sonra Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak. İzmir, Samsun, Ordu, Tunceli ve birçok ilde emniyet müdürlüğü yaptıktan sonra en son Şırnak Valiliği görevini bitirdikten sonra emekli olan Kamil Acun'un cenazesi, Kuşadası Adalızade Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA