• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in tiyatro günleri başlıyor ERKİN USMAN

İzmir'in tiyatro günleri başlıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2014, 00:00
Adı: İzmir Uluslararası Tiyatro Festivali. Yarın başlayacak olan bu tiyatro şöleni 15 Aralık'a kadar sürecek.
Uzun lafın kısası, İzmir tiyatroya doyacak.
Festivalin bu yılki konuk ülkesi İsviçre. Açılış oyunu da İsviçre'den "Sürgünden Sürgüne" olacak.
Kısa adı TAKSAV olan Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı'nın İzmir Temsilcisi Abdullah Tunalı şöyle konuşuyor:
"Yurt dışından iki konuk oyunumuz geliyor. İsviçre'nin yanısıra Kıbrıs'ın en eski tiyatrolarından Baraka Tiyatrosu da festivalin konukları arasında. 3 çocuk oyunu, 5 üniversite topluluğu, 3 sokak oyunu, l mobil oyun festivalde yer alacak.İstanbul ve Mardin'den Kürtçe 2 oyun var."
***
Şehir tiyatrolarından üniversite topluluklarına, özel tiyatrolardan amatör topluluklara, çocuk tiyatrosundan deneysel arayışlara kadar tiyatro yelpazesinin tüm renklerini buluşturacak bir zemin olmayı hedefleyen İzmir Festivali'nin Sosyal Sorumluluk Projesi de, "tiyatro tozu yutmamış çocuk ve gençleri ücretsiz olarak konuk etmek" olacak.
Bu amaçla belediye semt evleri, TEV, EÇEV, ÇYDD'de ücretsiz filmler yer alacak.

kentten

Dario Moreno'yu yarın anıyoruz

46 yıl önce 1 Aralık 1968 günü, Musevi asıllı olan ve yaşamı süresince, daima "İzmirli Türk" olmakla övünmüş, enternasyonal sanatçımız "İzmir Sevdalısı" Dario Moreno'yu İstanbul'da kaybetmiştik. Dario Moreno'yu, 4 Aralık Perşembe günü (yarın) saat: 18.00'den itibaren İzmir, Karataş, Asansör altında, adını taşıyan Dario Moreno Sokağı'nda; ödüllü sanatçımız Serkan Ünlü ve orkestrasının, Kemal Alpayım'ın, Maraş Nacaroğlu'nun, İlhan Telli'nin, Işıltan Uşaklıgil'in, Çiğdem Sabuncuoğlu'nun ve diğer sürpriz isimlerin katılacakları görkemli bir etkinlikle anacağız. Bu yıl da Dario Moreno'nun anısına çok sevdiği "İzmir Lokması" dağıtılacak. Moreno'nun şarkılarıyla süslenecek, doyumsuz, güzel ve hoş bir etkinlik yaşamak istiyorsanız lütfen 4 Aralık Perşembe akşamı iş çıkışında Karataş'ta Dario Moreno Sokağı'nda olunuz...

hayattan
Bornova'da kadın harekatı sürüyor

Bornova Halk Eğitim (Bor-HEM) kurs merkezleri oluşturmaya çalışıyor. Bor-HEM Müdürü Ebru Yücel, vatandaşın çeşitli kurslardan yararlanmasına destek olmak amacıyla Ömer Seyfettin, İsmet Sezgin İlkokulu'nda daha iyi eğitim için yeni sınıflar oluşturuyor. Yücel, bazı okullarda çeşitli kurslar açılmaya devam edileceğini belirtti.
Kadın istihdamına yönelik dikiş nakış ve el sanatları gibi kurslar için daha önce oluşturulmuş olan Ömer Seyfettin İlkokuluna bir de İsmet Sezgin İlkokulu eklendi. Yeni dönemde İsmet Sezgin İlkokulu'nda 9 tane kurs açıldı. Kadınların istihdamı göz önüne alınarak açılan kurslar için Halk Eğitim Müdürü Yücel, "Yeni kursların açılması için bizzat ilgileniyorum" diyor.

küpe
Aşık olmak, sevgilinin şahsında arzu edileni görmektir.
Fransız atasözü

günün fıkrası
Bir doktor

Adam hızlı hızlı merdivenleri tırmanıp doktora ulaştı.
"Teşekkür ederim, doktor bey" dedi ve devam etti:
"Tedavinizden çok memnun kaldım."
"Ama siz benim hastam değilsiniz ki..."
Adam güldü:
"Haklısınız doktor bey, amcam sizin hastanızdı ve şimdi tüm serveti bana kaldı."

laflama
* Şu ozonu yamayın da, deliksiz bir uyku çekelim.
* Her zaman en geçerli oyun; üç maymunu oynamak.
* "Sen saraylara layıksın" diye kandırdı sevgilisini. Saraya götürdü, ama simit sarayına!
* "Ben sevdim eller aldı" diye türkü yakılıyor da "Eller sevdi ben kaptım" diye yapılmıyor.
* Param yok, pulum yok ama bana borç takan çoook!
* Gazetede bir haber. 5 yaşındaki kızın sosyal medyada 1 milyon takipçisi varmış. Farz edelim; 35 yaşında evde kaldığı düşünülen kızın 1 tane bile takipçisi yok!
* Kul Hakkı, Kul Hakkı. İpleri hanıma kaptırmış. Kılıbık Hakkı!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA