• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alo... Aradığınız ’vefa’ya ulaşılamıyor YUNUS KARAKAYA

Alo... Aradığınız 'vefa'ya ulaşılamıyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.09.2014, 00:00
Bugünkü yazımı "vefa" ve "vefasızlık" üzerine kaleme almak geldi içimden.
Vefa nedir? Hani herkesin dilinde klişeleşmiş olduğu gibi... Sadece bir semt adı mı yoksa bir boza markası mı?
Vefa yok olan erdemlerden... Eskilerin deyimiyle dostluğun, minnettarlığın, ikili ilişkilerin olmazsa olmazı.

Sındır'a yapılan vefasızlık

Eski Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır sosyal paylaşım sitesinden sitem dolu bir yazı kaleme almış. Sındır diyor ki yazısında, "Az önce Ankara'dan bir milletvekilimizin makamından aradılar. Adresimi sordular. Şahsıma, geçenlerde göndermiş oldukları "Bornova Belediye Başkanlığı'na" adresli bir mektup (bayram kutlama mesajı) kendilerine iade olmuş 'belediyemizde böyle birisi yok' diye..."
Gerçi Kamil Okyay Sındır Bey polemik konusu olmasını istememiş ama kırgınlığını da dile getirmiş. Haksız da sayılmaz, sen 5 yıl belediye başkanlığı yap, sayısız hizmette bulun sonra gelen bir mektup "Tanımıyoruz" deyip iade edilsin.
Bu ne saygısızlık kardeşim! Bornova'da sokakta gezen birisine sorsanız Kamil Okyay Sındır'ın kim olduğunu bilir. Umarım yeni başkan Olgun Atila bu duruma sessiz kalmaz ve başta özel kaleminde görev yapanlar olmak üzere bu saygısızlığın sorumlusuna hesabını sorar.

Örs'e yapılan saygısızlık
Bu yıl 83.sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda şok bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşadığı tercüman krizi nedeniyle İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün istifasını istedi.
Aslında Örs'ün karşılaştığı bu davranış da vefasızlığın bir diğer örneği. Tercüman krizinin esas sorumlusunun Şakir Örs olmadığını herkes biliyor. Sayın Kocaoğlu'nun Şakir Örs'ün onca hizmetini görmezlikten gelip de pire için yorgan yakmasının altında başka sebeplerin yattığını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur. Örs'ün görevden alınması kafaya koyulduysa bunun için fuarın bitmesi de beklenebilirdi.

Gazeteciye yapılan vefasızlık
Egeli Sabah Editörü Füsun Çağlar'ın İzmir iş dünyasının önemli isimleri ile yaptığı röportajlar, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin ve gazeteci arkadaşlarının desteğiyle kitap haline getirildi. "İzmir İş Dünyasının Unutulmayan Başkanları" isimli kitabın tanıtımı Kültürpark'ta, İzmir Sanat Bahçesi'nde yapıldı. Füsun Çağlar'ın işadamlarına gösterdiği vefa örneğine ne yazık ki işadamları aynı cevabı veremedi. Kitap tanıtım kokteyline İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'ın dışında hiçbir belediye başkanının katılmaması ise bir başka ayıptı. Kokteyle iş dünyasındaki oda başkanlarının katılmaması ise vefasızlığın bir diğer göstergesiydi.

Tanık aranıyor

Sosyal paylaşım sitelerinin iyi kullanıldığı zaman ne kadar faydalı olabileceğini biliyorum. Geçtiğimiz günlerde Kaan Rahmanoğlu'nun Facebook'taki sayfasında yaptığı bir paylaşım dikkatimi çekti. Paylaşımda şunlar yazıyordu:
"20.08.2014, saat 11.30 sularında Carrefour arka kapısının önünde yeni yapılan Yunus Emre Köprüsü'ne gelmeden, elim bir kazada canımız annemizi kaybettik. Olayı aydınlatmak için ve adaletin yerini bulması adına kazaya tanıklık eden kişilerin insanlık namına, Allah rızası için bizimle temasa geçmesini rica ediyoruz. Evrim Can: 053217350542"
Ben de sizlerle paylaşmak istedim, belki içimizden biri bu kazayı görmüştür ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA