• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tebrikler Bayraklı Belediye Meclisi’ne YUNUS KARAKAYA

Tebrikler Bayraklı Belediye Meclisi'ne

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.12.2014, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kira borcu nedeniyle tahliye etmek istediği Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'ne Bayraklı Meclisi sahip çıktı. 20 bin TL'lik kira borcunu AK Partili ve CHP'li Meclis üyeleri birlikte ödeyecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başta olmak üzere tüm Meclis üyelerini tek tek tebrik ederim. Yaklaşık bir aydan beri yaşanan sorunu Bayraklı Belediye Meclis üyeleri el birliği ile çözdü. Aslında bu krizin çözülmesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan da bir hamle beklerdim. Çünkü Akpınar'ın, üyesi olduğu Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin yaşadığı sıkıntıya el atacağını umuyordum ama Bayraklı Belediyesi daha hızlı davrandı.

Şehrin hem delisine hem de velisine sahip çıkılmalı

Belediye Başkanı dedin mi yaşadığı şehrin, "Hem delisine, hem de velisine" sahip çıkmalı. Bunun en güzel örneğini MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda verdi. Ülkü Ocakları tarafından geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden "Sebo Reis" lakaplı Sebahattin Gülsoy anısına lokma hayrına katılan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Gülsoy'un adının, yaşadığı Keli mahallesinde bir parka verilmesi için Belediye Meclisi'ne teklif vereceğini söyledi. Kayda dediğini yaparak kimisine göre deli, kimisine göre veli olan Sebahattin Gürsoy'un isminin bir parka verilmesi teklifini meclise getirdi. Ancak konu meclisin en tartışmalı maddesi oldu. CHP ve AK Partili üyeler bu öneriye muhalefet etti. Oylamada CHP red, AK Partili üyeler çekimser oy verdi. İsim değişikliği olacağı için 2/3 kabul gerektiği için Kayda'nın bu teklifi reddedildi. Ama Başkan Zeki Kayda, Keli mahallesine yeni bir park yapılacağını ve buraya "Sebo Reis" adının verileceğini de söylemeyi ihmal etmedi.

Efe Dayı ilgi bekliyor

İzmir Mezarlıkbaşı'ndaki dükkanında 1972 yılında icat ettiği "ışıklı ayakkabı" ile tarihe geçen "körüklü çizme" ustası Selamettin Örün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan destek bekliyor. Bayındır'ın 1500 nüfuslu Arıkbaşı mahallesine yerleşerek emekli maaşıyla yaşamını sürdüren Selamettin Usta, "İzmir Fuarı'nda sahneye çıkan Zeki Müren, ilk benim yaptığım ayakkabıları giyiyordu. Sonra yaygınlaştı. O zaman patent alsaydım, şimdi daha itibarlı olurdum" diyor. Kendisi fazla dillendirmese de, ailesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Selamettin Usta'ya sahip çıkmasını istiyor.

Adrese teslim hikayeler (3)
Kör kalpli


Ama bir kişi, kapkaranlık bir gecede elinde fener ve omzunda testi ile yürüyordu. Boşboğazın biri yanına yaklaştı ve: "Ey şaşkın adam! Senin için gece ile gündüzün farkı yoktur. Senin gözünde karanlıkla aydınlık birdir. Öyleyse fenerin sana ne faydası olacak ki?" dedi. Bu söz üzerine anlamlı bir şekilde tebessüm eden ama şöyle dedi: "Bu feneri kendim için değil, senin gibi kör kalpli sersemler için aldım ki, bana çarpıp da testimi kırmasınlar."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI