• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu neden inatlaşıyor? YUNUS KARAKAYA

Kocaoğlu neden inatlaşıyor?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.12.2014, 00:00
Bir psikolog dostuma sordum, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, halktan, kendi partisinden gelen onca tepkiye rağmen niçin yeni ulaşım sisteminden vazgeçmiyor ve inatlaşıyor?"
Şöyle bir cevap aldım kendisinden: "Kişiler arası ilişkilerde en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de inatlaşmadır. İnatçılık gösteren kişiler kendi düşüncelerine takılıp kalan, ısrarcı biçimde dediğinin kabul edilmesini ve yapılacak olanın kendi dediği şekilde yapılmasını bekleyen insanlardır. Yaptıklarının her yönünü, olası sonuçlarını, başkası için ne anlama geldiğini dikkate almadan hareket ederler." Ama sizler de görüyorsunuz, birgün metronun kapıları arızalanıyor, iğer gün de İzban... Olan vatandaşa oluyor.

Düşmanından sakın korkma

"Düşmanından çok dostundan kork! Çünkü dostluk sona ererse, sana nasıl zarar verebileceğini en iyi dostun bilir yalnızca" demiş Bob Marley. Tıpkı bizim gazeteci dostumuz Ali Ergöçmez'in başına gelen gibi. Ben daha fazla yorum yapmayayım. Ergöçmez'in başına gelenleri kendi kaleminden okuyalım:
TSYD seçimlerinde aday olan genç grubu desteklememiz nedeniyle önce şirket sahibi olduğumuz (Medyaspor: Spor iletişimi, spor haberciliği yapmak... 2014 İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yılın Spor Haberi ödülü alınması, 11 yıldır istikrarla 6 kişiye iş sağlanması) gerekçesiyle TSYD üyeliğimizin iptal ettirilmesi sonra sarı basın kartlarımızın iptali için İzmir ve Ankara'da çeşitli kuruluşlara şikayet dilekçesi yazılması, son olarak da bir yıl önce verilen Sürekli Basın Kartımızın yine şikayet edilmesi üzerine iptali... İzmirli'nin İzmirli'ye zulmü... Komisyonda herkesin kendi şehrinin gazetecisi haksızlığa uğramasın diye çaba gösterirken, İzmir'den iki kişinin kartının, eski TSYD Başkanı şikayeti nedeniyle iptal edilmesi...
M.A.O ve bu işe alet olanları kınıyor ve mübarek Cuma günü tüm kalbimle Allah'a havale ediyorum.
Kartımızı alabilirsiniz ama gazeteciliğimizi yüreğimizden ve yaşam biçimimizden koparamazsınız...
Yasal olarak mesleki kimlik uğruna her türlü mücadelemiz sürecek.
Tüm ağabey, meslektaş ve ilgililerin bilmesini istedim... (Ali Ergöçmez-Medyaspor Spor İletişimi-Genel Müdür)

KORUNCUK'a umut olacaklar


Sizlerle güzel bir etkinliği de paylaşmak isterim. Dünyaca ünlü sanatçılar; Gian Maria Piazzesi, Max Papeschi, Maurizio Cesarini, Vincenzo Viti, William Black ve Nalan Aydemir'e ait karma resim sergisi Tanyer İnşaat'ın Narlıdere'deki prestijli projesi Asma Bahçeler'de gerçekleştirilecek organizasyonla sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Narlıdere Asma Bahçeler'de, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) yararına 19 Aralık Cuma günü düzenlenecek gecenin gelirinin de, korunmaya ihtiyaç duyan çocuklar için kullanılacak olması ne kadar anlamlı değil mi?
Sanat gecesinin mimarlarından olan 1462 Contemporary Art Galerisi Küratörü Berrin Piazessi, Asma Bahçeler'i doğanın renklerini yansıtan modern bir sanat eserine benzeterek, projenin bu anlamlı resim sergisi için çok uygun bir mekan olduğunu söylüyor. Benden duymuş olmayın ama o gece sizleri çok güzel sürprizler de bekliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA