• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Engelliye su bile yok YUNUS KARAKAYA

Engelliye su bile yok

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2015, 00:00
Her fırsatta parasızlıktan dert yanan, bunu kimi zaman şehit yakınlarının kimi zaman asker ailelerinin kimi zaman da emeklilerin Belediye hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli faydalanmalarına bağlayan CHP'li Belediyeler şimdi de gözünü engellinin suyuna dikti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin daha önce 4 adet damacanayla sınırlandırılan ücretsiz suyunu 2 damacanaya indirdi.
İZBETON'a bağlı olan memba suyu satış istasyonlarında önceden 4 damacana ücretsiz su engellilere verilirken bundan sonra sadece 2 damacana verilecek. Bu damacanalar da aybaşı ve ay sonu olmak üzere 15 günde bir alınabilecek. İBB'nin bahanesi bile hazır: "Sayıştay". Uygulamaya isyan eden engelliler, İBB'nin meclis kararı ile eski uygulamaya geri dönmesini istiyor. Uygulamaya isyan eden engelliler: "İzmir'de artık bize su bile yok." dedi.
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er, bu gibi uygulamaların fizibilite çalışmalarının iyi bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Er: "Bu istasyonların olduğu bölgede kaç engelli vatandaşımız varsa bunun bilinmesi gerekiyordu. Bu yapılan, hem devletin hem de belediyenin ayıbıdır. Aynı durumu toplu taşımada da yaşadık. İyi bir ön çalışma yapılmadan uygulandığı için birçok insan mağdur oldu. Hele ki engelli iseniz İzmir'de size su bile verilmiyor" dedi.

Verilen haklar iyileştirilmeli
Büyükşehir, kanun emrederse engellinin yanında... AK Parti İzmir Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Ahmet Uğur Baran da karara tepki gösterenler arasında. Birçok engellinin kendisine bu uygulamanın nedeni ile ilgili soru sorduğunu söyleyen Baran: "İzmir Belediyesi'nin bu tip uygulamalarına alışığız. Ulaşımda yaptığı değişiklikler ile ilgili de tepki göstermiştik. O kısa sürede kalkmıştı. Bu da onların arasına eklendi. Sosyal yaşantıya engellileri dahil etmek için büyükşehrin attığı adımlara bakıyoruz. Faydalı bir adım yok. Ancak hükümet tarafından mecbur bırakıldığında adım atıyor. Engellilerin birçoğunun geçim düzeyi zaten çok yüksek değil. Sosyal yaşantıda var olma mücadelesi verirken bir de maddi olarak güçlükler yaşıyoruz. Şimdi de engellilerin suyuna mı göz diktiler?" diye konuştu. Kardeşim o Sayıştay birçok konuda size yasak koydu ama siz onu bir şekilde aştınız, bunu da aşarsınız.

Kutlarım seni doktorum

Sizlerden Suat Seren Göğüs Hastanesi doktorlarından Adnan Coşkun'a bir alkış rica ediyorum. İlk zamanlar onun hayvan sevgisini (Odasındaki kediden dolayı) yadırgasam da daha sonra takdir ettim. Yılbaşında birçok arkadaşı farklı aktiviteler yaparken o kedilerine zaman ayırmayı tercih etmiş. Bakın ne diyor Dr. Adnan Coşkun: "Kabaca bir hesap yaptım. Uludağ'a gitseydik orada harcayacağım para ile 20 kedi dostumun 1 yıllık mama ücreti aynı olacaktı." Sizce de alkışı hak etmemiş mi?

Pınarbaşı'nda yol çalışması DSİ'yi bekliyor


Salı günü kaleme aldığım "Bu manzara İzmir'e yakışıyor mu?" başlıklı yazımla ilgili Bornova Belediyesi Basın Bürosu yazılı bir açıklama göndermiş;
Yazınızda bahsettiğiniz Pınarbaşı Mezarlığı'nın yanındaki yolda DSİ'nin Gördes Barajı İsale Hattı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında söz konusu yolda da gerekli düzenlemeler en kısa sürede tamamlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA