• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Lokma çiğnenmeden yutulmaz YUNUS KARAKAYA

Lokma çiğnenmeden yutulmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2015, 00:00
Her iş bir emekle yapılır. Emek, çaba ve diğer yardımcı güçleri sarf etmeden bir şey elde edilemez. Alın teri dökülmeden kazanılan şeyden hayır gelmez. Nasıl ki çiğnemeden yuttuğumuz şey midemize zarar veriyorsa, emek vermeden elde ettiğimiz şey de bize zarar verir. O halde bir şey elde etmek istiyorsak çalışmak, alın teri dökmek ve emek vermek zorundayız. Hat üstadı Emin Barın'ı buna örnek verebilirim. Emin Barın yaptığı çalışmalarla, dünya çapında pek çok yarışmada ödüller alarak Batılı sanatçıların ilgisini hat sanatına çekmiş bir isim.

Gülecek bir şey göremedim, ya siz?


İzmir Adliyesi önünde toplanan kadınlar, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yaptı. Yakalarına siyah kurdele takan ve hep bir ağızdan, 'Kadın katillerine en ağır ceza verilsin.', 'Hükümet istifa!' sloganları atan yüzlerce kadın, cinayetlerin artık durdurulmasını istedi. Ancak burada CHP Kadın Kolları Başkanı, aynı zamanda milletvekili aday adayı Özgün Utku ile CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Hülya Yetişkin'in gülerek verdiği pozu görünce şaşırmadım desem yalan olur. Vahşice katledilen Özgecan'ın fotoğrafını ellerine alıp gülümseyerek poz veren bu iki hanımefendinin hareketleri reklam kokmuyor mu? Lütfen insanlar acı yaşarken, durumu siyasi hırsınıza alet etmeyin. Bu tür yerler sizin siyasi şovlarınızı yapacağınız yerler değildir. Koyun can derdinde, kasap et derdinde. İnsanlar Özgecan'ın derdinde CHP'li Milletvekili aday adayı Özgün Utku hanım şov derdinde. Yazıktır, ayıptır...

Talip Uzun İzmir'den aday adayı

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı ve son olarak da aynı kurumda Kurum Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Talip Uzun, AK Parti'den İzmir 1. Bölge'den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Kendisine tam ithal aday adayı diyecektim ama özgeçmişini okuyunca hiç de öyle olmadığını anladım. Talip Bey'in Kars doğumlu olduğunu ama ailesinin İzmir/ Karabağlar'da ikamet ettiğini İzmir İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu da sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum.

Demirtaş'a kulak vermek lazım


Söz ithal adaylardan açılmışken İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yaptığı açıklamayı da göz ardı etmemek lazım. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayları ortaya çıkarken, partilerin de aday belirleme süreçlerinin sürdüğünü hatırlatarak, yine ithal aday tartışmaları ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekti. Demirtaş'ın, "Milletvekili adayları belirlenirken, parti genel merkezlerinin kontenjan kullanması seçmene yapılan en büyük yanlıştır." şeklindeki mesajı bakalım siyasi partiler üzerinde ne kadar etkili olacak?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA