Aşkın en tatlı hali

İzmir’in lüks otellerindeki deneyimli şefler, her yıl tüm dünyada kutlanan Sevgililer Günü için kolları sıvadı. 14 Şubat Sevgililer Günü için birbirinden lezzetli pasta ve tatlılar hazırladı

ERCAN AKGÜN

Mövenpick
Frambuazlı, bitter çikolatalı pasta.
İçerisinde unsuz bademli kek, çilek parçaları, kıtır inci taneleri, frambuaz püresi ve çikolatalı muz var. Pastanın kekini bir gün öncesinden yaptıklarını belirten Baş Aşçı Murat Yıldız ve yardımcısı Ozan Arıkan, geri kalan işlemlerin de 1.5-2 saatte tamamlandığını ifade etti. 25 yıllık mesleki geçmişi olan ve 3 senedir Mövenpick İzmir'de çalışan Arıkan ile 20 yıldır sektörde hizmet veren ve 5 yıldır da otelin baş aşçısı olarak görev yapan Yıldız, otelin Swiss Cake alanında satışa sunulan pastanın isteğe göre dilim ya da komple olarak satılabildiğini söyledi.

Kaya Thermal
İçerisinde bal, kaymak ve cevizin bulunduğu Rusların meşhur tatlısı Medovik. Bu tatlının son zamanlarda ülkemizde de popüler hale geldiğini belirten Kaya İzmir Thermal & Convention'un baş aşçısı Nejdet Polat, Sevgililer Günü'nde bu özel lezzeti müşterilerin beğenisine sunacaklarını söyledi. İç malzemeleri özel yapılmış bisküvi aralarına kat kat koyduklarını dile getiren Polat, hamurunun kısık ateşte pişirilip kurutulmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Meslekte 40 yılı tamamlayan Nejdet Polat, 9 senedir de Kaya Thermal bünyesinde hizmet veriyor.

Hilton
Hilton İzmir Otel'in bu yılki aşk tatlısı, Fransa'nın ünlü lezzetlerinden fondan.
3 farklı çikolatadan hazırlanan fondanın içi de dışı da aşkın rengi olan kırmızıya büründü. Fildişi kuvertür, frambuaz ve bitter çikolata üçlüsünün yoğun şekilde yer aldığı tatlının rengini artırmak için ise kurutulmuş orman meyveleri ilave edildi.
Hilton İzmir'in baş aşçısı Serkan Ateş, normalde tereyağı, yumurta, şeker ve undan yapılan bu akışkan sıcak çikolatalı kekin içerisinde, otel müşterilerine özel olarak un yerine toz bademe yer verdiklerini söyledi.

Renaissance
Renaissance İzmir Hotel'in mutfak şefi Varol Nalcı'nın dokunuşuyla hayat bulan Sevgililer Günü tatlısı, mat kek üzerine, damla sakızlı, beyaz çikolatalı muz ve en üstte de akçaağaç şuruplu çıtır çikolatadan çanakla yapıldı. Yanında karamel sos, yenilebilir çiçek ve makaron ile servis edilen pastanın yapımının 3-4 saat sürdüğünü ve yoğun çikolata nedeniyle afrodizyak etkisi yaptığını ifade eden Nalcı, 22 senedir sektörün içinde ve 5.5 yıldır da Renaissance İzmir'in mutfağına yön veriyor.

Swissotel Büyük Efes
Swissotel Büyük Efes'in baş aşçısı Sedat Buğday, günün anlamına uygun olarak aşkın sembolü olan kırmızı renkli bir pasta hazırladı. Bavaruaz kremasıyla yapılan pastanın içerisinde frambuaz ve orman meyvelerine yer verdiklerini, üzerini de çikolata ile dekore ettiklerini dile getiren Buğday, bu tatlının hazırlık aşamasının 3-4 gün sürdüğünü belirtti. 30 yıldır aşçılık yapan Sedat Buğday'ın Swissotel İzmir'de göreve başlaması ise henüz 1 sene oldu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.