Cunda’nın özel mekanı ‘Körfez Restoran’

Körfez Restoran, müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle Salih’in Yeri lezzetleri ve özgün taş binasıyla Cunda’nın ünlü mekanlarından. Balık çeşitleri hem bol hem de taptaze. Cunda’ya gelip de Salih Usta’nın enfes lezzetlerini tatmadan gidilmez

Bu hafta lezzet durağımız, Ayvalık'ın Alibey (Cunda) Adası'nın simge mekanlarından Cunda Körfez Restoran. 2012 yılında kurulan Körfez Restoran Cunda'nın vazgeçilmez lezzet duraklarından birisi. Cunda'ya gelip de Salih Usta'nın enfes lezzetlerini tatmadan gidilmez. Bazı mekanlar vardır, oranın sadık özel müşterileri vardır. Kendine özgü bir mekandır.
Körfez Restoran'ı Salih'i de bu işi bilenler iyi bilir. Cunda'ya gelince mutlaka uğrayın, pişman olmazsınız gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Mekan sahibi Salih Doğan, 1985 yılından itibaren bu sektörde faaliyet göstermekte olup, hem mutfakta hem salonda hizmet veriyor. Salih Şef, yılların birikimini servise yansıtırken Ada'nın önde gelen ustaları tecrübelerini eşsiz Ege mutfağı mezeleri ve deniz ürünleri ile sizlere sunar.
TAM BİR EGE RÜYASI
Cunda, Ayvalık'ın en gözde merkezlerinden.
Hareketli ortamı, taş binaları, deniz ürünlerinin en nefis çeşitlerini sunan restoranlarıyla gerçek bir Ege rüyası... "Körfez Restoran" ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Salih'in Yeri" gerek lezzetleri gerek özgün taş binasıyla Cunda'nın ünlü mekanlarından.
Balık çeşitleri hem bol hem de taptaze. Ferah ortamı, özgün yapısı, titiz personeli ile Cunda ziyaretçilerinin vazgeçemeyeceği bir yer. Burası, sahil kenarında bir sıra boyunca yan yana uzanan restoranlardan sadece lezzet farkıyla ayrılmıyor. Dip dibe oturmuyorsunuz yan masayla, bir curcuna içinde değilsiniz, oldukça dingin ve ferah bir mekan...Adanın en özel işletmelerinden bir tanesidir.
Nedeni ise her şeyini yaşamını buraya adamış ömrünü bu sektörde geçirmiş Salih Usta'nın varlığı. Her şeyin doğal ve taze olması. Tarihi bir binada hizmet veren restoran yaz aylarında bahçede hizmet sunarak misafirlerini Cunda'nın eşsiz tarihi dokusuyla baş başa bırakıyor. Salih Usta son dönemde bu enfes lezzetlerinin yanında mekanın dekorasyonunda ve bahçesinde çok özel düzenlemeler yapmış. Çok güzel ferah iç açıcı ambiyans oluşmuş.


"İŞİM, TUTKUM, HAYAT RİTMİM"
Ayvalık Cunda'da Körfez Restoranın işletmecisi 30 yıldır bu sektörde olan Salih Usta işine olan sevgisini şöyle ifade ediyor: 'Bu iş benim tutkum, hayat ritmim her şeyim.' Salih Usta yüreğini sevgisini koyduğu mekanın bütün sebzelerini kendisi yetiştiriyor. Ayvalık'ın meşhur otlarını bizzat kendisi topluyor Öyle ki masada vazoların içindeki çiçekleri bile kendisi dağdan topladığını söyledi.
Deniz börülcesi, brokoli salatası, midye dolma, lakerda, kalamar salatası, karides salatası, ahtapot salatası, gibi zengin deniz ürünlerinden oluşan mezeleri bulabilirsiniz. Midye tava, kalamar tava, karides bademli, kalamar ızgara, kalamar dolma gibi nefis ara sıcaklar, günlük balık çeşitleri en önemli lezzetleri ancak balık yemek istemeyenler için ızgara çeşitleri, küçük misafirler için ise çocuk mönüsünde köfte ve balık köfte sunuluyor.
Cunda Körfez Restoran, ailenizle, misafirlerinizle, huzur duyacağınız, birbirinden lezzetli deniz ürünleri yiyebileceğiniz bir mekan. Salih Usta'nın özel salatasının içinde Ayvalık'ın özgün otları bulunuyor.


370 ÇEŞİT LEZZET BULUNUYOR
370 çeşit farklı ürün sunan mekan hiçbir yerde bulamayacağınız çok özel lezzetleri buraya özgü ürünleri bulmak mümkün. Salih Usta'nın spesiyali Körfez Lokumu; Sadece deniz ürünlerinden oluşan balık, ahtapot, karides, kalamar ve özel bir sosla kaplandıktan sonra özel sunumuyla servis edilmekte muhteşem bir tat. Körfez Retoran'da kültür balığı kesinlikle bulunmuyor ve yerli kalamar kullanılıyor.
Kalamar tava yerine ızgarada tercih ediliyor. Bütün kızartmalarda zeytinyağı kullanılıyor. 4 çeşit peynirden oluşan içinde badem, fındık ve ceviz bulunan Girit ezmesi, içine Ayvalık'ın meşhur zeytinyağı da konunca lezzetine doyum olmuyor. Isırgan otlu fener kavurma da Salih Usta'nın özel lezzetlerinden. Balık çeşitleri mevsimine göre değişmekle birlikte levrek sarma, asma yaprağında levrek ızgara, dülger (peygamber balığı) ve safranlı kekikli dil balığı muhteşem. Tatlılardan taze lordan yapılan Körfez tatlısını mutlaka tatmalısınız. İncir, kabak her çeşit özel tatlı mevcut.
Son söz; İşinizi sevgi ile yapınca Salih Usta gibi çok farklı sıradışı bir mekan ortaya çıkar. Başarılı olmak için onlarca büyük büyük laflar etmeye gerek sevgi ile yapınca olmaktadır.

LEZZET DURAKLARI- SEZER ALTAN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.