Sanayide organik yemek için Yeğenin Yeri
Sanayinin kalbinde 10 yıl önce lezzet yolculuğuna başlayan Yeğenin Yeri, bugün Türk ve Girit mutfağının zirve yaptığı restoran haline geldi
- Cumartesi
- 30.3.2019 08:00:42
LEZZET DURAKLARI/ SEZER ALTAN
Mesleğe 1997 yılında Bolu Mengen'de adım atan Gökçe Öçal, iki yıl mesleğini daha iyi yapabilmek için sürekli kendini geliştirdi.
2008 yılında Buca 6. Sanayi Sitesi'nde ızgara, döner ve Türk mutfağı konseptiyle lokanta açtı.
Bir tarafı Giritli diğer tarafı da Eşrafpaşalı olan Öçal, "Yeğen" olarak tanındığı için de lokantasının adını "Yeğenin Yeri" koydu. Zaman içinde Yeğenin Yeri, aranan ve bilinen bir marka haline geldi. Yeğenin Yeri'ni Gökçe bey ailesi ve akrabaları ile birlikte işletiyor. Aşçıbaşı usta olarak kardeşi İbrahim Öçal, yardımcısı akrabası Ali Beşkardeş ve babası birlikte görev alıyor.
ÜRÜNLER YÖRESEL VE ORGANİK
Yeğenin Yeri, Sanayi sitesinde lezzetin adresi.
Kaliteli malzemeler kullanıyorlar. Kullandığı bütün ürünler doğal ve yöresel. Alışverişi pazardan köylülerden bizzat kendileri yapıyor. Dondurulmuş, konserve hiçbir ürün kullanmıyorlar.
Yemeklerini mevsimine göre seçerek yapıyorlar.
Özel çeşitleri var ancak maliyeti yüksek Şevketi bostan, arapsaçı gibi yemekleri sadece belirli günlerde müşterilerine sunuyorlar. Yeğenin Yeri'nde kaliteyi, doğalı, uygun fiyata satın alıyorsunuz. Maliyeti oluşturan en önemli kalem eti, kendi çiftliklerinde ürettikleri için hem ne yediğinizi biliyor hem de daha uygun fiyata alıyorsunuz.
KÖFTE VE DÖNER ÖZEL
Yeğen Köfte gerçekten mekana özgü çok özel bir tat. Karışımını sorduğumda, Gökçe bey ser verdi sır vermedi. Dönerlerinde kıyma yok yüzde 70 dana, yüzde 30 kuzu kullanılıyor.
Döneri kendilerine özel bir sosta 4-5 gün bekletiyorlar.
Mutlaka tatmalısınız, mükemmel bir lezzet. Sucukları kendi imalatları sabah kahvaltısında tost içinde veya ayrı şekilde tadabilirsiniz.
Sulu yemeklerde tas kebabı ve kısmet kebabındaki etin yumuşaklığına ve lezzetine hayran kaldım.
İncir tatlıları gerçekten efsane. Hem görsel hem lezzet olarak mekanın spesiyalleri arasında.
5 kişiyle hizmete başladıkları lokantada çalışan sayısı 17'ye çıkarken günde 750 kişi ağırlamaya başlamışlar. Öçal, "Yeğenin Yeri olarak, sabah kahvaltısı ile güne başlıyoruz. Her gün 5 çeşit çorbamız sabit. Öğlen ise 13-14 çeşit sulu yemek, her gün bulgur pilavı, pirinç pilavı ve makarna sabit, bunun yanında kebap çeşitlerimiz mevcut. 'Yeğen Köfte' ise bize özel. Dönerimiz de aynı şekilde. Etlerimizi dinlendiriyoruz. Kesinlikle kendi imalatımızdır. Bu arada hayvancılık da yapıyoruz. Torbalı'daki hayvan çiftliğimizde kendi yetiştirdiğimiz hayvanların en iyi etlerini tercih ediyoruz. Türk damak tadına uygun, yerli hayvan kesimi yapıyoruz" dedi.
TAMAMEN OSMANLI MUTFAĞI
Sanayi sitesinin, sulu yemeğin en çok arandığı bölgelerden bir tanesi olduğunu aktaran Öçal, "Buradaki insanlarımız gündüzleri emekleriyle, beden güçleriyle çalıştıkları için, karınlarını doyurmak adına sulu yemeğe daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Geldiğimiz süreçte hedefimiz, sadece sanayi sitesini düşünerek değil, vizyonumuzu ve misyonumuzu belirleyerek, Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Üçyol'dan da müşteri getirmekti. Şu anda müşteri kapasitemizin yarısının dışarıdan olduğunu belirtmek istiyorum. Alakart çalışıyoruz, tabildot usulü çalışmıyoruz. Tezgahımız tamamen Osmanlı mutfağı üzerine kurulu. Herkes istediği çeşit yemeği sipariş edebiliyor. Bütün damak zevklerine hitap etmeye çalışıyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız yağa çok dikkat ediyoruz. Hiçbir yemeğimizde hayvansal yağ bulundurmuyoruz" diye konuştu.
BAŞARININ SIRRI İYİ BİR EKİP
Lokantacılığın bir ekip işi olduğunun altını çizen Öçal, şöyle devam etti: "Kalite ve lezzeti Yeğenin Yeri çatısı altına buluşturuyoruz. Bu bir ekip işi. Süreç içinde kendimizi geliştirerek, komisinden garsonuna, aşçısına kadar iyi bir ekip kurarak başarılı olduk.
Son söz; Bu özel lezzetlerin ve fiyat kalite dengesinin avantajlarını iyi kullanılır, iletişim ve marka yönetimi iyi yapılırsa başarı kaçınılmaz olur.