Azmaktaki tuz oranı balıkları yok ediyor

AYDIN Koçarlı'da toplu balık ölümlerinin yaşandığı Bıyıklı Azmağı'nın suyuna yapılan tahliller sonucu tuz oranının yüksek olduğu belirlendi. Kuraklık nedeniyle suyun buharlaşması suyun tuz oranını yükselttiği ve bunun da balık ölümlerine yol açtığı belirlendi. Analiz sonuçlarına göre Bıyıklı'da bulunan azmaktaki tuz oranı 3600 olarak çıktı. Azmaktaki yüksek tuz oranının insan sağlığını da tehdit edecek düzeyde olduğu belirtildi.

■ KAZIM YÖRÜKCE

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.