Doğal buzdolabı niyetine kullanılıyor! Havalar ısındı çömlek ustalarının yoğun mesaisi başladı
Aydın'ın Karacasu ilçesi çömlekleriye ünlü. Doğal ve sağlıklı olmasıyla tercih edilen, ayrıca 'buzdolabı' niyetine de kullanılan küp ve testilerin üretimi için havaların ısınmasıyla beraber çömlek ustalarının yoğun mesaisi başladı. Topraktan yapılan testi ve küpler sudaki bakterileri toprak emdiği için doğal filtre görevi görüyor. Çömlek ustası Ali Bardak, "Aynı zamanda gözeneklerden hava aldığı için suyu da soğutma özelliği bulunuyor. Suyun içindeki bakterileri toprak bitiriyor, temizliyor." dedi.
- Aydın
- İHA
- 4.5.2022 14:17:35
Çömlekleri ile ünlü Karacasu'da havaların ısınması ile birlikte çömlek ustalarının yoğun mesaisi başlarken vatandaşlar da doğal buzdolabı testi ve küplerden vazgeçmiyor.