Başkan Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan İstanbul'u ilçe ilçe gezmeye devam ediyor. 8 ilçede programı olan Başkan Erdoğan, Tuzla, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer'de vatandaşlara hitap etti. Başkan Erdoğan "Bir tane çıkmış, beyni sulanmış. Pazar günü için ne diyor? 'İntikam günüdür' diyor. Neyin intikamını alıyorsun? Bu yapılan yatırımların mı intikamını alacaksın?" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'de halka hitap etti.

Erdoğan, "Bu 8.mitingim. Yarın da 6 ilçemizi daha ziyaret ederek 8 Şubat'ta başladığımız seçim çalışmamızı nihayetine ulaştıracağız. Pazar günü milletimiizn takdirini bekleyeceğiz. Bazıları anketler yapıyor hiç kafanıza takmayın. Pazar günü anketleri göreceğiz." diye konuştu. Başkan Erdoğan şunları söyledi:
"Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler 31 Mart sonrasında ya daha pervasızlaşacaklar ya da milli iradenin karşısında mum gibi olacaklar, Cumhur İttifakı karşısında mum gibi olacaklar. Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyenler, 31 Mart sonrasında ya daha da azgınlaşacaklar ya da kendilerine çekidüzen verecekler. 31 Mart akşamında ya Kandil'deki terör ağalarını sevindireceğiz ya da Türkiye'ye umut bağlayan mazlum ve mağdurları sevindireceğiz."

BEYKOZ MİTİNGİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

"Sabah akşam güya anket açıklıyoruz diyerek, millete psikolojik operasyon çekenlerin şimdiden yürekleri hopluyor. Anket burada." diyen Erdoğan, "Fatih'te adayları çıkmış, 'şuraya bak, üzerinde Arapça yazıyor' diyor, 'Beğendin mi?' diyor. Lafa bak, ahlaksıza bak, terbiyesize bak. İngilizce yazdığı zaman oluyor da Arapça yazdığında niye rahatsız oluyorsun, Fransızca yazdığı zaman oluyor da Arapça yazdığı zaman niye rahatsız oluyorsun? Arapça bir defa dil olarak beynelmileldir. BM'nin statüsünde olan bir dildir. Bu cahiller şu anda Fatih'te belediye başkan adayı. Sözde İYİ Parti." ifadelerini kullandı.

ÜMRANİYE MİTİNGİ
Erdoğan, partisince Ümraniye Alemdağ Caddesi Santral Mevkisi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'un duvarlarına 'Zulüm 1453'te başladı.' yazacak kadar tarihimize ve inancımıza husumet besleyenler bu şehre hizmet edemez. İstanbul'un ortasında Ezan-ı Muhammedi'yi ıslıklayacak kadar milletimizle bağını kopartanlar bu şehrin emanetine asla sahip çıkamaz. 15 Temmuz gecesi olanları biliyorsunuz. Darbecilerin şerefine kadeh kaldıran şerefsizler, bu şehre, bu ülkeye hizmet edemez." dedi.

Birlik olmadan dirliğin olmayacağını belirten Erdoğan, "Beraberlik ve kardeşlik olmadan huzur olmaz. Millete sevdalanmadan hizmet ve yatırım olmaz. Kendi insanını hor görenler bizim hizmet aşkımızı anlayamazlar. İstanbul'un duvarlarına 'Zulüm 1453'te başladı.' yazacak kadar tarihimize ve inancımıza husumet besleyenler bu şehre hizmet edemez. İstanbul'un ortasında Ezan-ı Muhammedi'yi ıslıklayacak kadar milletimizle bağını kopartanlar bu şehrin emanetine asla sahip çıkamaz. 15 Temmuz gecesi olanları biliyorsunuz. Darbecilerin şerefine kadeh kaldıran şerefsizler, bu şehre, bu ülkeye hizmet edemez." diye konuştu.

Erdoğan, belediyecilik hizmetlerinin zor ve zahmetli, belediye başkanlığının çok ağır bir görev olduğunu söyledi.

Vizyon, ideal, proje ve tecrübe olmadan belediye başkanlığının yapılamayacağını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz İstanbul'a böyle bir dava arkadaşımızı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdik. Ömrünün son 25 yılı size ve ülkemize hizmetle geçmiş Binali Bey'i İstanbul'un huzuruna çıkardık. Hükümetlerimiz döneminde Ulaştırma Bakanı, Başbakan ve Meclis Başkanlığında bulunmuş, Türkiye'ye önemli eserler kazandırmış, dünyada belli bir yeri ve tanınmışlığı olan kardeşimizi sizlerin takdirine sunduk. Aynı şekilde Ümraniye'de de hizmetleriyle sizin sevginize mazhar olmuş İsmet Yıldırım'ın kardeşimizi, KİPTAŞ'ın genel müdürlüğünde bulunarak binlerce, on binlerce inşaat, altyapı, bunlarla çalışmış olan bir kardeşimizi size emanet ediyorum. Ümraniye'yi de onlara emanet ediyorum. Sizden pazar günü sandığa giderek elinizi vicdanınıza koyup, gitmeyenleri de tutup götürmeniz lazım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye'nin sadece burada yaşayanlardan ibaret olmadığını dile getirerek, vatandaşlara memleketlerindeki tanıdıklarını arama çağrısı yaptı.

Ümraniye ve İstanbul'un katettiği mesafeyi dikkate alarak oyların kullanılması istirhamında bulunan Erdoğan, "Artık metrolarınız var. Huzurlu musunuz? Şimdi yakında da Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne başlıyoruz. Şehir hastanemiz Anadolu Yakamızın tamamına hitap edecek. Zaten burada gayet güzel bir hastaneniz var ama biz onu da yeterli bulmadık. 3 bin 600 yataklı dev bir şehir hastanesini de Sancaktepe'ye kuralım dedik. Ümraniye'nin artık tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum. Sözlerime son vermeden bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bağ-Kur'lu ve genel sağlık sigortası kapsamındaki vatandaşlarımızla bakmakla yükümlü oldukları kişiler, prim borçları varsa kamunun sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. Bu durumdaki vatandaşlarımızın ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin prim borçlarına bakılmaksızın yıl sonuna kadar kamunun sağlık hizmetlerinden yararlanmasının imkanını sağladık. İmzayı attım. Bununla ilgili olarak Resmi'Gazete de yayımlandı." değerlendirmelerinde bulundu.

ÇEKMEKÖY MİTİNGİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çekmeköy'de halka hitap etti.

Başkan Erdoğan, "Öyle bir oy patlaması yapalım ki inşallah bu CHP'ye bir Osmanlı tokadını sandıkta atalım." ifadelerini kullandı. Erdoğan şunları söyledi:

"Hey George, size daha çok hesap soracağız, çok. Türkiye'yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunun bedelini de ağır ödeyeceksiniz. Bize nasıl saldırdıklarını görüyorsunuz ama istedikleri gibi saldırsınlar. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Bir tane çıkmış, beyni sulanmış. Pazar günü için ne diyor? 'İntikam günüdür' diyor. Ya beyni sulanmış ya, akıl git gel yapıyor. Neyin intikamını alıyorsun? Bu yapılan yatırımların mı intikamını alacaksın?"


SULTANBEYLİ MİTİNGİ
Başkan Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirdiği mitingler kapsamında Maltepe'den sonra Sultanbeyli'de halka hitap etti.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:
Sultanbeyli 35 yılda neredeyse 100 kat büyümüş bir ilçemizdir. Pazar günkü seçimi birileri intikam aracı haline getirmenin peşinde...
Bizden intikam almak isteyen çok… Bay Kemal de istiyor, Bayan Meral de… Bölücü terör örgütü bizden intikam almak istiyor çünkü kafalarını ezdik. Son olarak Kandil'de üst kadrodan bir ekibi imha ettik. Bizden FETÖ de intikam almak istiyor.
Bu ihanet çetesinin 40 yıllık hesabını bozmakla kalmadık, darmadağın ettik. Son umutları Pazar günkü seçimler. Bu seçimden size mama çıkmaz. Bu yerel seçim. Türkiye'nin başında Tayyip Erdoğan 4.5 yıl daha var.


Şimdi çıkardılar, bir şeyler daha geveliyorlar. Türkiye olmazsa Kudüs'ü, Golan Tepeleri'ni istedikleri gibi işgal edebileceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyor.
Geçenlerde açıkladım. Şimdi biz de seçimden sonra inşallah Ayasofya'yı tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var ve bunları da uygulamaya koyacağız.
Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Golan Tepeleri Kudüs üzerinde plan yapanlar bilsinler ki o planların üstünde başka bir plan var.

Milletimiz de bize sahip çıkmasaydı inanın bugün belki hayatta bile olmayacaktım.
Darbecilerin hakkından gelip cezaevlerine tıkıyoruz. Bunlar içerde yargılanıyorlar. Nereye giderlerse gitsinler. Kimi kaçtı ABD'ye Avrupa'ya gitti. Gittikleri yerden yakalayıp alıyoruz. ABD bu FETÖ'yü bize halen vermedi.


Biz onların değirmenine su taşıyanlardan dolayı üzüntülüyüz. Kandil'deki terör baronlarından Pensilvanya'nın borazanlarına kadar herkes bu hesabı ifşa etti. Bay Sezai seçilirseniz bizim sayemizde seçileceksiniz diyor.
Temeli olmayan Bay Sezai bu Kürt değil ha… Ne idüğü belirsiz. Ne diyor Kürdistan'da oyu malum yere vereceklermiş. Batı'da AK Parti ve MHP'ye verilmeyecekmiş. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? İstiyorsan Irak'ın kuzeyinde var. Al yanına arkadaşlarını defolun oraya gidin. Ama siz bu topraklarımızı bölemeyeceksiniz. Ha ne olur, işte o zaman Cudi'ye nasıl indiysek, Kandil'de inlerine kadar girdik, yine gireriz. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bunlara karşı acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz.
Bunlar değil mi bizim camilerimizi yakanlar. Pazar günü beka meselesi derken bunu kastediyoruz. Vereceğiniz oylar bu hesabı sormak içindir.
Bay Kemal ve hanımefendiyle anlamaya vardıkları Büyükşehir belediyesi eş başkanını da açıklayın bakalım kimmiş? HDP her yerde öyle yapıyor ya.
Sezai Efendi şimdiden CHP adaylarına fatura kesiyor. Seçimden sonra belki bodrum katlarında sorguya çekip tokatlayacaklar. Bilemiyoruz böyle çalışıyorlar.


CHP doğrudan ezanımıza, bayrağımıza düşmanlık çizgisine gelmiştir. Dünya Kadınlar Günü'nde meydana ezanda düdüklerle çıkmadılar mı?
Adalar'da adayları İstiklal marşını söylemedi. Bunlar bayrağımızın, istiklal marşımızın düşmanı İnşallah Pazar günü milletimiz bu maskeli baloya bir son verecektir.

Binali Yıldırım ben başbakan oldum, ulaştırma bakanı oldu. Cumhurbaşkanı oldum, başbakan oldu. Beraber yürüdük, yol arkadaşım. Şimdi tüm birikimini İstanbullulara sunmak için huzurlarınıza geldi.
Bay Kemal İstanbul'dan bir ara aday oldu Kağıthane'ye Kağıttepe dedi. Hızlı trene zaten yetişemiyor. Osman Gazi'den geçemiyor. Geçerse görecek. Bunun kılavuzu karga ya. Tehlike burada. Gelin Pazar günü bunlara gelin güzel bir ders verelim.

MALTEPE MİTİNGİ
Başkan Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirdiği mitingler kapsamında Maltepe ilçesinde halka seslendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan,31 Mart'ta yapılacak seçimlerde ülkenin bekası için herkesin sandığa gitmesini istedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıanlar şöyle;
Maltepe İstanbul'un kadim ve seçkin semtlerinden, İstanbul'a ev sahipliği yapmış bir semtimiz. Maltepe, Fatih Sultan Mehmet'in son nefesini verdiği yer, sıradan bir yer değil. Fatih'in emaneti bu ilçemiz yine tarihi bir kararın arifesinde.


"BAY KEMAL, EKONOMİDEN BAHSEDİYOR..."
Kur, faiz, enflasyonla çökertemezler, Bu seçimin anlamını en iyi bu kardeşiniz bilir.
Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal, ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek, önce o kendi kasasını yönetsin, kendi kasasını. Türkiye'nin ekonomisini yönetmek bizim işimiz. Bunların hepsinin defterleri bizde. Ne durumda olduklarını biliyoruz, ağlanacak halleri var. Yedi düvel saldırdı, ekonomimizi çökertemedi. Bundan sonra da çökertemezler. Bunların ağlanacak hali var. Maltepe'de size hizmetkar olmaya hazırız, görevi bize vereceğinize inanıyorum.


"PAZAR GÜNÜ BEKA MESELESİ DİYORUZ YA, BUNLARIN HESABINI SORACAĞIZ"
Bu süreçte öyle ittifaklar kuruldu, öyle kirli pazarlıklar yapıldı ki pazar günü sandıktan çıkacak sonuç çok farklı bir anlam taşıyacak. Biz 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısında MHP ile kurduğumuz Cumhur İttifakı'nı devam ettiyoruz. 15 Temmuz gecesi Bay Kemal 23.15'te havalimanına geldi, FETÖ'cüler tankların arasından Bay Kemal'i Bakırköy'e kaçırdı. Biz 16 saat havalimanında mücadele ettik, darbecileri derdest ettik. Bayan Meral de "Mehmetçikler içerde" diyor, yandık o zaman. Senin o Mehmetçik dediklerin bomba yağdırdı, hani sen milliydin? Sen kalkıp Tayyip Erdoğan'a, halkına 'terörist' diyecek kadar istikametini kaybettin. Tencere kapak meselesi, Bay Kemal ile dolaşa dolaşa o da istikametini kaybetti. Pazar günü beka meselesi diyoruz ya, bunların hesabını soracağız.


ERDOĞAN'DAN AK PARTİ TABANINA MHP'LİLERE KRİTİK ÇAĞRI
Artık bize silah verirler mi derdimiz yok, kendimiz üretiyoruz. Bunlarla da örgütün kafa adamlarını vurduk, Bay Kemal kahrolmuştur. Onların inadına vuracağız. Öyle bir gayret edelim ki bunların tüm planlarını bozalım. Ne olur kırgınlık, dargınlık, şu bu değil. AK Parti tabanına sesleniyorum, burada taviz vermememiz lazım.

CHP'nin sürekli gizlemeye, saklamaya çalıştıkları, buna rağmen gerçeğin artık gün gibi ortaya çıktığı bir ortakları daha var. Kandil'in emrinden çıkmayan, milletvekili ve belediye başkan adaylarının bile oradan belirlendiği bu parti CHP'ye olan desteğini her seviyede defalarca ilan etti.

Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık. Bunlar gibi değil, bizim önümüzde şehadet diye bir makam var. Biz o şehadeti hedefleyerek yola çıktık. Onun için bunlardan bizim farkımız bu.


"NİYE İTTİFAK İÇİNDESİNİZ?"
CHP yönetimine soruyorum; madem bu parti (HDP) ile birlikte olmaktan utanıyorsunuz, niye ittifak içindesiniz? Madem ittifak kurdunuz, bunu hangi pazarlıklar, bedeller karşılığında yapıldığını niçin açıklamıyorsunuz? Belediye başkan adaylarınızın ve belediye meclis üyelerinizin bir kısmının listesi bu parti üzerinden size Kandil'den mi gönderildi? Hadi onu da söyleyin. Siz söylemezseniz de biz zaten çıkarıp ilan edeceğiz.

Sandıkta Osmanlı tokadını atacağız. Gayet şeffaf onurlu bir ittifakla sizin karşınızdayız gizlimiz saklımız yok. İnşallah bizim bu ittifakımız pazara kadar değil mezara kadar sürecek dedik.

Şimdi karşımızda kim var görünüşte CHP var bir de ittifak ortağı bir parti var ama bir de sürekli gizlemeye çalıştıkları bir ortakları daha var. Kandil'in emrinden çıkmayan bu parti CHP'ye olan desteğini her seviyede ve defalarca ilan etti.
Şimdi be Maltepe'de tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Allah rızası için samimiyetle soruyorum Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Böyle bir bölge yok. Bunların derdi ülkemizi bölmek be hey gafiller vatan topraklarımızı bölemeyeceksiniz. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde var, al sevicilerini defol oraya git. Bu can bu bedende olduğu sürece biz buna müsaade etmeyiz. Bu günler iyi günleriniz bunun hesabını ağır vereceksiniz.

Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık, bunlar gibi değil, bizim önümüzde şehadet diye bir makam var. Bugün tehdit ediyorlar yarın Mardin'de Diyarbakır'da olduğu gibi seçilen belediye başkanını sorguya çekip tokat atarlar.

Buradan CHP yönetimine soruyorum... Madem bu partiyle birlikte olmaktan utanıyorsunuz niye ittifak içindesiniz? Madem ittifak kurdunuz hangi pazarlıklar karşılığında yapıldığını neden açıklamıyorsunuz? Adaylarınızın bir kısmının listesi bu parti üzerinden Kandil'den mi gönderildi. Söylemezseniz de zaten biz bunları çıkarıp ilan edeceğiz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.