"At eti satsaydım kapatılırdım"
Lokantasının adı taklit ve tağşiş yapan 141 firma arasında yer alan Okan Bademli, insanların lokantalarını at eti satan işletme olarak gördüğünü söyleyerek, "Köfteye insan sağlığını riske atacak herhangi bir madde katmadım" dedi
- İzmir
- 29.7.2015 19:40:32
Belgelerle tescillendi
Yıllardır Kemeraltı'nda hizmet verdiğini söyleyen Okan Bademli, "Benim ne kadar temiz ve hijyenik şartlarda çalıştığımı herkes bilir. Bu temizliğim, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası'ndan aldığım takdir, onur ve teşekkür belgeleriyle tescillenmiş durumda. Bu işi yaptığımdan beri tonlarca köfte yapmışımdır. Bu süreç içerisinde köfteye insanlara zarar verebilecek, insan sağlığını riske atacak herhangi bir madde katmadım" diye konuştu.
Karalama kampanyası oldu
Haberler çıktıktan sonra insanların lokantalarını at eti satan işletme olarak gördüğünü söyleyen Bademli, "Çıkan haberlerden sonra karalama kampanyası başladı. Bizi at eti satan firmalarla karıştırdılar. İnsanlar haberleri dikkatli okumayınca bizim at eti sattığımızı düşündü. Böyle bir şey kesinlikle olamaz. Buna ihtimal dahi vermiyorum. Bana bir kasap bile, 'Etinle oynayalım, üç beş kuruş daha fazla kazan' diyemez. Bunu teklif dahi edemez" şeklinde konuştu.
'Köfteyi ben de yiyorum'
Müşterilerinin kendisinin işletme temizliğine önem verdiğini bildiğini söyleyen Bademli, "Benim çok yakınımda olan insanlar ne kadar titiz olduğumu biliyor. Bütün gün dükkanda duran bir insanım. Bu nedenle öğle vakti kendi köftemi yiyorum. Eğer insan sağlığına aykırı bir madde katsaydım, köfteyi en başta ben yemezdim" diye konuştu.