Yüksek tansiyon riskine karşı süt için

Kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinin kan basıcında azaml ayı sağlayabildiğini belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, “Optimal kan basıncının sağlanması için süt ya da süt ürünlerinin tüketimini öneriyoruz” dedi

Sağlıklı beslenmenin öneminin daha da arttığı günümüzde uzmanlar, kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen yüksek tansiyon riskine karşı süt içilmesini öneriyor. Yapılan bilimsel çalışmalar; sütün yüksek kalsiyum ve potasyum içeriği ile kan basıncının ve hipertansiyonun dengelenmesinde önemli bir besin kaynağı olduğunu gösteriyor. Hipertansiyon hastaları az yağlı ya da yağsız süt tüketerek kan basıncını kontrol altına alabiliyor. Azalan kalsiyum alımının arteriyel kan basıncını artırdığına dikkat çeken Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinin alımı artırılarak kan basıcında azalma sağlanabilmektedir. Kalsiyum denince aklımıza gelen ilk besin öğesi süttür. Optimal kan basıncının sağlanması ve sağlıklı yaşam için gün içerisinde süt ya da süt ürünlerinin tüketimini öneriyoruz" dedi.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.