Geçmişten geleceğe uzanan lezzet, Beşe

Beşe Gıda “ Eski usul Yeni Nesil” sloganları ile eski usul üretimle yeni nesil çeşitlendirmeyi biraraya getiren Beşe tasarım ve ambalajlamada yeni bir vizyon ortaya koyuyor

SEZER ALTAN - LEZZET DURAKLARI

Bugün lezzet durağımız bir tarihi yaşatan bir tarihi lezzetin günümüze geliş öyküsünü, gelenekten geleceğe Beşe Helva'nın lezzet yolculuğunu yazdım. Beşe Ailesi, dört nesildir o eşsiz tadın öyküsünü yeni kuşaklara aktarıyor.
1830 lu yıllarda kurulan 1885 yılında şirketleşen Beşe Helva ilk Manisa'da, dede Ziya Ahmet Manisalı tarafından kuruluyor.
DUAYEN SANAYİCİ
Kızı Mesuda Manisalı, Ömer Beşe ile evlenerek sektörde birlikte yol alıyorlar. Ömer Beşe İzmir'de kendi adıyla helva üretimine devam ediyor. Şirket Ömer Beşe tarafında geliştiriliyor büyük başarılara imza atıyor.
Ömer Beşe... Beşe markasının bugünlere gelmesinde büyük emeği olan başarılı duayen sanayici. İzmir'e İzmir sanayisinin gelişmesine büyük emekler vermiş katkılar sunmuş insan. Ömer Beşe İzmir Ticaret Borsası Başkanlığı ve belediye Başkan vekilliği görevlerinde de bulunmuş.1991 yılında EBSO'nun başarılı sanayiciler arasında verdiği ödülü almış.
Ege Bölgesi'nde tüm sektörler arasında sanayide 100.yıl ödülünü alan ilk marka Beşe Helva...
Ömer Beşe 2006 yılına şirket kapanıncaya kadar Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiriyor. 2015 yılında vefat eden oğul Reha Beşe'nin eşi Ayla Yıldız ve çocukları Efe - Melisa Beşe 2017 yılının sonlarında markayı ayağa kaldırmak için kolları sıvamışlar. Efe Beşe, Bilgi Üniversitesi Reklamcılık, Melisa Beşe Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık okumuş.
Anne Ayla Yıldız İşletmecilik eğitimi ile tecrübe bilgi birikimlerini gençlerin eğitim yaratıcılık heyecanlarını birleştirerek asırlık dev çınarı ayağa kaldırmışlar.
Tüm Tüketicileri Koruma Derneği 2017 - 2018 Tüketici " Altın Marka" ödülünü almışlar. Bu topraklarda hayat bulmuş güzellikleri geleceğe taşımak, geleneksel lezzetlerimize yepyeni lezzetler katmak için yola çıkmışlar.
ESKİ USUL, YENİ NESİL
Beşe Gıda " Eski usul Yeni Nesil" sloganları ile eski usul üretimle yeni nesil çeşitlendirme inovatif ürünler tasarım ve ambalajlama ile yeni vizyon ortaya koymaktadır. Hiçbir katkı maddesinin bulunmadığı ürünlerde tamamen eski ustalarla çalışılmaktadır. Ürünlerini eski üreticilerinden dedelerinin çalıştığı markalardan firmalardan almaktalar. Kendilerinin yemediği evlerine almadığı hiçbir ürünü kullanmıyorlar.
Eskiden gelen geleneksel Beşe helvalarını yaparak aynı lezzeti tadı koruyorlar. Aynı zamanda yeni neslin yiyebileceği inovatif ürünlerde ortaya koyuyorlar. Lezzette helvayı farklı tatlarla birleştirerek yeni tatlar oluşturuyorlar. Burada tüketici istek ve taleplerini dikkate alıyorlar. Her damak tadına hitap edecek ürünler üretiyorlar.
Dünyada ve Türkiye'de ilk pasta helvayı üreten firma.
Helvanın sadece bir tatlı değil kültürü temsil ettiğine inanıyorlar.
Kız istemelerde tekrar Butik ve özel tasarım inovatif ürünlerle bu kültürü geleneği yaşamak istiyorlar. Helvayı Z kuşağında yedirmek, helvayı tarihi kimliğiyle gerçek değerine ulaştırarak unutulan tatları tekrar yaşatmak istiyorlar.
GELENEKSEL LEZZET
Beşe Helva Genel Müdürü Ayla Yıldız "Öncelikle amacımız istihdam yaratmak istiyoruz. Global pazarda yer alarak eskiden olduğu gibi ihracat yaparak bu ülkeye katma değer yaratmak istiyoruz. İhracat görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi. Yeniliklerle bu lezzeti geleceğe taşımak gerektiğini belirten Operasyon Müdürü Efe Beşe "Helva geleneksel bir lezzet ancak bunu yeni uygulamalarla ve yeni tadlarla geleceğe taşımak zorundayız. Bunun için özellikle Genel Müdürümüz Ayla Yıldız her gün farklı bir uygulama ile yeni tasarımlar ortaya çıkarıyor. En büyük yeniliğimiz helva pasta ile oldu. Annemin bu tasarımı çok büyük ilgi gördü. Lokum üretimimizin yatırımını ise yılsonunda tamamlıyoruz" dedi.

SUSAMDAN TAHİNE
Helva: Bu nefis tatlı, 1885'ten bugüne geleneksel usulle, Beşe ustalığıyla, sofralarımıza geliyor. Üstelik sadece damak tadıyla değil mutlulukların, dostlukların, yaşamın buluştuğu bir ortak payda oluşuyla da değer görüyor.
Beşe'nin en önemli farkı ise "eski usul"de gizli. Helvanın o kendine has rayihası ve kıvamı Beşe tecrübesiyle, 1885'te nasılsa öyle elde ediliyor.
Tahin: Susam nasıl gizemli bir bitki. Üzüm nice emekle ezilip şaraba dönüşüyorsa, susam da öyle dönüşüyor tahine.
Gökova havzasının taptaze havasını taşıyan susam geçtiği elekten taş değirmenlerde öğütülene kadar bambaşka bir lezzet serüvenine hayat veriyor Anadolu topraklarında.
Pekmez: Bir bağbozumu güzelliğidir Pekmez. Bolluğun, bereketin sembolü olan mevsimde başlar bu uzun ve zahmetli yolculuğuna. Sonra bin bir emekle şıra olup kazanlara dökülen üzümler kaynadıkça kıvam bulur, şifa olup gelir mutfağımıza.
Son söz; Bir tarihi kültürü lezzeti yaşatmak için yola çıkan Beşe ailesinin bu marka yolculuğunda başarılar diliyorum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.