• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadınlar “#ben de” dedi ÇAĞRI ZORER

Kadınlar “#ben de” dedi

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2017, 00:00
Harwey Weinsten skandalından sonra Amerikalı aktris Alyssa Milano, tüm kadınlardan, #metoo (Ben de) etiketiyle, uğradıkları cinsel saldırı ve istismar deneyimlerini paylaşmalarını istedi. Monica Lewinsky de harekete katıldı

Hollywood'ta yaşanan taciz skandalının ardından birer birer itirafta bulunan ünlülerin dayanışması tüm dünyaya yayıldı. Amerikan basınında gündemden düşmeyen Harwey Weinsten skandalından sonra Amerikalı aktris Alyssa Milano, tüm kadınlardan, #metoo (Ben de) etiketiyle, uğradıkları cinsel saldırı ve istismar deneyimlerini paylaşmalarını istemişti. 2 günden 12 milyondan fazla paylaşım yapılan harekete Türkiye de dahil tüm dünyadan on binlerce kadın destek verdi.

LEVINSKY DE KATILDI

Sosyal medya sayesinde modadan siyasete, sanat dünyasından spor camiasına tüm sektörlerde taciz ve tecavüzün ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha gözler önüne serildi. Geçmişte, adı dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray'da seks skandalına karışan Monica Lewinsky de herhangi bir detay vermeden sadece 'Ben de' etiketiyle harekete katıldı. Milano'nun çağrısına pop dünyasından Lady Gaga ve Sherly Crow da destek veren ünlülerdendi

GİGİ'YE HER RENK YAKIŞIYOR

Victoria's Secret meleği Gigi Hadid geçtiğimiz gece New York'ta kaldığı lüks rezidansa girerken görüntülendi. Uzun süredir kimseyle birlikte görülmeyen güzel manken yine yalnızdı. Gece gezmeleriyle bilinen Hadid seçtiği sarı elbisesiyle her rengin kendisine yakıştığını bir kez daha ispatladı. Christian Louboutin ayakkabıları ve Prada çantasıyla uyumlu bir görüntü yaratan 22 yaşındaki modelin topuz yapılmış saçları da kıyafetini tamamlayan bir görüntü ortaya çıkardı.

LARS VON TRİER'DEN CEVAP GELDİ

Amerika'da yaşanan taciz skandalına bir yenisi de Avrupa'dan eklendi. İzlandalı şarkıcı Björk 2000 yılında "Dancer in the Dark" filminde usta yönetmen Lar von Trier tarafından tacize uğradığını açıklamıştı.

'İYİ GEÇİNMİYORDUK'

Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Trier'in sette kendisine sarkıntılık ettiğini ve bu harekte tepki gösterdiği için film ekibince hakkında olumsuz yorumlar yapıldığını söyleyen Björk'e Trier'den cevap geldi. Danimarka gazetesine konuşan yönetmen "İddialar doğru değil ancak Björk ile iyi geçinmediğimiz bir gerçek" diye belirtti. Yönetmen ayrıca filmde Björk'ün performansını, "filmlerimdeki en iyi performanslardan biriydi" diye tanımladı.

Han Solo filminin resmi adı kondu

Yüce Sezar ve Lanetli Kan filmlerinin başarılı oyuncusu Alden Ehrenreich'ın genç Han Solo'yu canlandıracağı merakla beklenen Stars Wars projesinin resmi adı açıklandı. Lucasfilm yapımın adının Solo: The Han Solo Star Wars Story olduğunu filmin hayranları ile paylaştı. Filmin logosuyla birlikte duyurulan isim sosyal medyada Stars Was hayranlarını ikiye böldü. Filmin adını uzun bulanlar eleştiri de bulunurken, yapılan kelime oyununu beğendiğini belirtenler de fikri beğendiklerini söyledi.

Ant-Man and The Wasp setinden yeni kareler

MarvelIn küçük kahramanı Ant-Man'in (Karınca Adam) setinde filmin başrolleri görüntülendi. Gelen karelerde Scott Lang, nam-ı diğer Ant- Man'i canlandıran Paul Rudd, Ant-Man'in büyük aşkı Hope Pym, nam-ı diğer Wasp'ı canlandıran Evangeline Lilly ve doktor Hank Pym rolündeki Michael Douglas görülüyor. Devam halkasının yönetmen koltuğuna bir kez daha Peyton Reed yer alıyor. Serinin devam halkasında yer alacak ağır toplardan biri de Hank Pym'in eşini canlandıracak olan Michelle Pfeiffer. Merakla beklenen yapım 6 Temmuz 2018'de ülkemizde vizyona girecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA