• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sürpriz yaşanmadı ÇAĞRI ZORER

Sürpriz yaşanmadı

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2018, 00:00

Los Angeles'taki Dolby Theatre'da, Jimmy Kimmel'in sunumuyla gerçekleştirilen 90. Oscar Ödül Töreni her sene olduğu gibi yine görkemli bir geceye sahne oldu. Adaylar arasında güçlü bir rekabetin yaşanmadığı törende beklendiği gibi favori yapımlar ve isimler ödüle uzandı. En çok merak edilen En İyi Film ödülünün sahibi olan Shape of Water, En İyi Yönetmen, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği ödüllerini de kazanarak geceye damgasını vurdu.

GECEYE DAMGA VURDU

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Frances McDormand, ödül konuşmasını yaparken tüm kadın adayları ayağa kalkmaya davet ederek gecenin en anlamlı hareketine imza attı. En İyi Erkek oyuncu ödülü ise Winston Churchill performansıyla Gary Oldman'ın oldu.

KOBE BRYANT SÜRPRİZİ

En İyi Kısa Animasyon kategorisinde, 2016'da jübilesini yapan dünyaca ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant'ın yazdığı Dear Basketbol ödülün sahibi olurken, belki de törenin tek sürprizi olmayı başardı. Törenin sunuculuğunu üst üste ikinci kez üstlenen Jimmy Kimmel, sahnede en kısa konuşma yapan kişiye Jet Ski hediye edileceğini açıkladı. Kimmel'ın esprisi ciddiye alınmazken Helen Mirren'ın gerçek bir Jet Ski ile sahnede belirmesi davetlileri kahkahaya boğdu.

YEMEKLER TÜRKLERDEN

Öte yandan, davetlilere ikram edilen menülerde Türk aşçılar Cihan Kıpçak ve Yiğit Mirzaoğlu'nun hazırladığı Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısı gibi Türk yemekleri de yer aldı.

RENGARENK KIRMIZI HALI

Geçtiğimiz sonbaharda patlak veren Hollywood'taki taciz skandalı sonrası yapımcı Harvey Weinstein'a gösterilen tepkiler Oscar gecesinde de devam etti. Tüm dünyada yankı bulan olayların ardından cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliğine karşı doğan " Time'sUp" ve "MeToo" hareketlerine verilen desteğin, takılan rozetler ile kırmızı halıda sürdürüldüğü görülürken, Hollywood yıldızları bu kez siyah giyinmek yerine rengarenk kıyafetlerle şıklık yarışına girdi. Kırmızı halının en çok dikkat çeken isimleri ise Jennifer Lawrence, Eiza Gonzales ve Jennifer Garner oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA