Canan Düzdol

Yalancı kebap


3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
5 adet tavuk bifteği
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım demet maydanoz, kürdan
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik, alüminyum folyo
Tavuklu yalancı kebap için ilk olarak patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Diğer yandan, dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber, köri ve sıvı yağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Daha sonra tuzlu suya bıraktığımız patlıcanları süzüp, kurulayalım. Ardından kızgın yağda hafifçe kızartalım. tavadan aldıktan sonra bir peçetenin üzerine çıkararak fazla yağını süzelim. Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanların üzerine, hazırladığımız tavukları alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturup, bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Fıstıklı tel kadayıf
Yarım kg tel kadayıf
1 paket Orkide margarin
2 çorba kaşığı pekmez
200 gr Antep fıstığı veya ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Margarini eritin. Yağın 4 çorba kaşığını ve pekmezi tepsiye alıp karıştırarak tepsiye yayın. Kalan yağı kadayıfın üzerine gezdirip karıştırarak kadayıfın yağ ile bütünleşmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine, çekilmiş Antep fıstığı veya cevizi serpin. Kalan kadayıfı da yine elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. 190 dereceli fırında kadayıfın altı üstü pembeleşene dek pişirin. Kızaran kadayıfı ters yüz ederek alt yüzü üste gelecek şekilde bir tepsiye ters çevirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Şerbet ılındığında kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.