Canan Düzdol

Patlıcanlı börek

2 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet kuru soğan
3-4 adet biber
4 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak su
4 çorba kaşığı margarin ve un
Bayramın son gününde sizlerle çok lezzetl bir böreğin tarifini paylaşmak istiyorum. Patlıcanlı börek için önce fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Unu bir kaba koyup ortasına yumurta, zeytinyağı, tuz ve yarım bardak ılık su koyup hamurumuzu yoğuralım ve daha sonra dinlendirelim. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suya koyarak acısını alalım, daha sonra yıkayıp süzelim. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanları kavuralım. Patlıcan ve çarliston biberi ilave ederek kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra domatesleri ilave ederek tuz, karabiber ve şekerle tatlandıralım. Son olarak maydanozu da ekleyip soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamuru 2 parçaya ayıralım. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp hamuru fırın kabı büyüklüğünde açalım. Margarini eritelim ve yarısını açtığımız hamura sürelim. Daha sonra hamuru rulo şeklinde bir şerit haline getirip, gül şeklinde saralım ve tekrar yuvarlak fırın kabımızın büyüklüğünde açalım. Hamurumuzu fırın kabımıza yerleştirelim. Üzerine patlıcanlı harcı serelim. Hamurun kalan yarısını da yukarıda tarif edildiği gibi açarak patlıcanlı harçla üzerini kapatalım. Böreğimizin üzerini yağlayıp önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Damla sakızlı kurabiye

250 g tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakızı
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı susam
Karıştırma kabına lor peynirini alıp üzerine yumurtayı kırın. Yumurtanın bir tanesinin akını, üzerine sürmek için ayırın. Daha sonra lor ile yumurtayı elinizle karıştırıp yoğurun. Bir kase karbonatın üzerine limon suyunu sıkıp karıştırıp, peynirin üzerine dökün. Sıvı yağı, bir kaşık şekerle dövülerek ezilmiş damla sakızını ve toz şekeri ilave edip hepsini karıştırın. Üzerine alabildiği kadar un ilave edin. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, yuvarlayın. Ayırmış olduğunuz yumurta akını çatal yardımıyla çırpıp, kurabiyelerin üst bölümlerini yumurtaya batırıp, susama bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra ısıtılmış 170 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.