• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında soslu hamsi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2011
750 gram hamsi
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı galeta unu
50 gram tereyağ
Orkide sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Fırında soslu hamsi için ilk olarak hamsilerin kafalarını koparalım ve içlerini baş parmağımızla temizleyelim. Üstündeki pulları da güzelce ayıklayalım. Kılçıklarını çıkardıktan sonra hamsileri fileto haline getirip kapatalım. Diğer yandan maydanozları ince kıyalım ve sarmısakları çok küçük parçalar halinde keselim. Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı iyice birbirine karıştıralım. Önceden fileto haline getirdiğimiz hamsileri, hazırladığımız bu karışıma bulayalım. Daha sonra fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıklarımızı dizelim. Artan karışımı da hamsilerin üzerine serpelim. Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine serpiştirelim. Fırını 180 derecede ısıtıp; tepsiyi fırına koyalım ve balıklarımızı yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Havuçlu revani

3 adet yumurta
3 fincan toz şeker
3 fincan yoğurt
1 adet orta boy havuç
1 fincan Orkide sıvı yağ
3 fincan irmik
3 fincan un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, kabuğu soyulup rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şerbeti biraz ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.