• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kimyonlu kabak çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2011
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
1 adet kuru soğan
4 adet kabak
1 adet havuç
10 adet mantar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

Kimyonlu kabak çorbası için kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Kabakların ve havucun kabuklarını bıçakla kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyelim. Mantarların saplarını çıkarıp ince ince kıyalım. Derin bir tencerede yağı kızdıralım ve içine, piyazlık doğradığımız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar renk değiştirdikten sonra, içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra içine rendelediğimiz kabakları, kimyonu, sütü ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirelim. Son olarak da çorbanın içine rendelenmiş havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını, kırmızı pul biberi, tuzu vek karabiberi koyup kaynatalım. Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Halka tatlısı

2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 g margarin
3 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti İçin
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Dilim limon
Kızartmak için Orkide sıvı yağ

Halka tatlısı için önce şerbet için bir tencereye suyu, şekeri, limonu koyup, 5 dakika kaynatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Diğer yandan orta boy bir tencereyi ocağa alın. İçine suyu, margarini, tuzu ve şekeri koyup ocağın altını yakın. Su kaynatıp, yağ eriyince unu tek seferde topluca dökün. Tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 3 dakika pişirin. Topaklanmamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp ara sıra karıştırın. Elin dayanabileceği sıcaklığa düştüğünde yumurtaları birer birer kırıp, hamuru tekrar karıştırın. Son olarak irmiği ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırın. Bir tava içerisine bol yağ koyup, tatlının harcından tırtıklı uç takılmış şanti torbasına doldurun ve soğuk yağın üzerine halka şeklinde sıkın. Tavanın içi tek sıra halinde dolduğunda ocağın ateşini yakıp, her iki tarafı da nar gibi kızartın. Buradan direkt soğuk şerbet içine alın. Şerbetin içinde 3- 4 dakika kalması yeterli. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.