• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Güveçte çipura

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Temmuz 2011
2 adet çipura
3 çorba kaşığı soğan suyu
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
2 çorba kaşığı krema
2 adet domates
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Limon

Güveçte çipura için çipuralarımızı temizleyip iyice yıkayalım. Orta kısımlarına bıçakla uzunlamasına çentik atalım. Soğuk suyu, Orkide sıvı yağ, tuz ve defne yaprağı ile bir kapta marine edelim. Havuç, domates ve soğanı küp şeklinde doğrayalım. Tereyağını bir tavada eritelim. Havuç ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında domatesleri de ekleyelim. Karışım suyunu çekmeye başladığında tuz, karabiber, pulbiber, kremayı ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım. İç malzemesini güveçlere paylaştıralım. Balıkları karışımdan çıkartıp sosun üzerine yerleştirelim. Kesik kısımlarına birer dilim limon yerleştirelim. Patatesleri dilimleyip balıkların yanlarına dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirelim. Maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı ştrudel

2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım bardaktan biraz fazla su
İçine:
500 gram sarı elma
2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bahar
1 paket vanilya
100 gram margarin

Elmalı ştrudel için öncelikle uıÜünu eleyin. Ortasına biraz tuz serptikten sonra ılık su katarak yoğurun. Hamuru iyice özleştirip yuvarlak bir şekil verin. Nemli bir bez altında 1 saat dinlendirin. Elmaları, ortalarından ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun. 2 milimetre incelikte yarım daireler biçiminde doğrayın. 1 kaşık tereyağla birlikte bir tencere içine koyun ve arada bir silkeleyerek suyunu çektirin. Soğuduğu zaman ince kıyılmış veya çekilmiş ceviz, kuru üzüm, tarçın, bahar, 1 bardak pudra şekeri ve vanilya katın. Bir masa üzerine örtü yayın ve hamuru elinizle bastırıp inceltin; iki elinizle çekerek hamuru yufka gibi ince ince açın. Üzerine eritilmiş yağ serpiştirin. Dört kenarını birer parça içeriye kıvırın. Hazırladığınız içi, üzerine yayın; bezin yardımıyla kıvırarak rulo biçiminde sarın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye ay biçiminde yerleştirin. Üzerine de eritilmiş yağ sürerek hafif ısılı fırında pişirin. Sonra pudra şekeri eleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.